Reclamă

Colecționarii și pasionați de monezi în ediție limitată au un motiv de bucurie. BNR pregătește lansarea unei noi monezi, de data asta, în memoria lui Nichita Stănescu.

Noua monedă va fi lansată cu ocazia a 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu. Aceasta va avea valoarea de 10 lei și va putea fi achiziționată în urma unei rezervări prealabile. Tirajul este de 5000 de piese, iar valoarea ei spre cumpărare este de 440 de lei. Doritorii trebuie să își facă rezervare, completând un formular de pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României.

Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României, moneda prezintă următoarele caracteristici:

Aversul monedei prezintă o mașină de scris care a aparținut poetului Nichita Stănescu și titlurile volumelor publicate de acesta, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

BNR lansează o nouă monedă de argint, în memoria lui Nichita Stănescu. Cât vor plăti colecționarii pentru ea
BNR

Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de acesta și inscripția „NICHITA STANESCU 90 DE ANI DE LA NASTERE”.

BNR lansează o nouă monedă de argint, în memoria lui Nichita Stănescu. Cât vor plăti colecționarii pentru ea
BNR

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu circulă doar pe teritoriul României. Sucursalele responsabile de asta sunt cele din Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro