Reclamă

Ne mai despart săptămâni întregi până la debutul verii. Cu toate acestea, iubitorii sezonului estival au cerut deja oferte de vacanță. Astfel, agențiile de turism au conceput pachete atractive, atât pentru România cât și pentru străinătate.  Destinațiile preferate ale românilor pare că rămân aceleași de la an la an. Destul de puțini turiști sunt dornici să aleagă noi locuri față de cele pentru care au optat deja chiar și de mai multe ori.

Litoralul românesc are în continuare prețuri mari

Turiștii români sunt dispuși să plătească pentru vacanțele în propria țară dacă serviciile ar fi pe măsură. Legat de litoralul românesc, nemulțumirile sunt multe și curg în mediul online. Pe anumite grupuri de turiști formate pe rețelele de socializare,sunt dezbătute fără menajamente problemele pe care turismul românesc le-ar avea în sezonul estival. Turiștii se plâng de calitatea serviciilor, dar și de numărul limitat de facilități. În principal, curățenia este una dintre preocupările acestora.

Unii dintre internauții care postează pe aceste grupuri se plâng și de varietatea meniului. O turistă reclamă ca a găsit furnici într-o cameră de hotel de 4 stele din Mamaia.

„Nu am crezut că așa ceva poate fi posibil. Furnicile erau peste tot. Am achitat destul de mult pentru o astfel de cameră.” , spune Delia Andronache.

„Nu mai merg niciodată în România la mare. Dezamăgire totală.”, a scris o altă turistă pe un grup de Facebook.

La polul opus, numeroase alte persoane laudă litoralul românesc.

Destinațiile din străin

În continuare, românii sunt atrași de stațiunile din alte țări pentru vacanțele din sezonul estival. Pe primele locuri rămân țări precum Bulgaria, Grecia, Turcia.

Pentru o vacanță în Grecia de exemplu, pentru doi adulți și un copil, costurile se ridică la 1800 de euro de persoană. Regimul all inclusive din Turcia este în continuare la mare căutare. În acest sens, o familie cu doi copii achită 1650 de euro pentru o vacanță de 5 zile.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro