Reclamă

Profesorii mai au de primit bani din anii anteriori. Aceștia vor primi diferențele de dirigențiere din 2019 până în 2021. Cu toate acestea, profesorii sunt în continuare plătiți cu aceeași sumă ca în anii anteriori. Deși guvernul a crescut salariile profesorilor, modificările nu au fost aplicate încă.

Profesorii ar urma să primească o sumă suplimentară de 122 lei în conturile lor în următoarea perioadă. Suma nu este foarte mare și este posibil să fie plătită în mai multe rate pentru a evita problemele bugetare. Profesorii se simt jigniți de această abordare și doresc ca situația financiară să fie gestionată mai eficient.

Numărul profesorilor nemulțumiți crește pe zi ce trece, iar unii renunță la cariera didactică. Incertitudinea și veniturile reduse îi determină pe mulți să renunțe la acest domeniu.

Profesorii părăsesc sistemul de învățământ

Un fost profesor mărturisește că nu regretă decizia de a părăsi învățământul. Deși programul de lucru era lejer, salariul și incertitudinea locului de muncă erau dezavantaje majore. Acesta a aflat recent că ar trebui să primească bani pentru anii în care a fost diriginte. Suma de 122 lei brut l-a făcut să râdă, mai ales că nu va primi banii integral.

Vești bune pentru anumiți români! Vor primi mai mulți bani la salariu în mai
Colaj Substantial

Din nefericire, în județul Iași se observă o scădere a numărului de școli și a elevilor înscriși. Numărul școlilor a scăzut semnificativ, iar elevii înscriși în clase s-au redus. Școlile din mediul rural au fost cele mai afectate. În ultimii cinci ani, numărul elevilor din Iași a scăzut cu aproximativ 5%, adică peste 6.000 de elevi.

Cu tot mai multe școli închise, profesorii renunță la cariera didactică. Cel mai mare concurs de titularizare va avea loc în perioada următoare. Chiar dacă numărul instituțiilor de învățământ este în scădere, titularizarea rămâne un obiectiv important, ducând la insuficiente locuri de muncă pentru candidați.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro