Reclamă

Statul român schimbă regulile după care acordă ajutorul financiar refugiaților din Ucraina. Astfel, sumele acordate până acum pentru cazare și masă nu vor mai fi aceleași. De altfel, în ultimul an, subiectul a creat numeroase controverse în țara noastră. Cei mai mulți dintre români s-au arătat nemulțumiți de faptul că ucrainenii primesc sume generoase.

Refugiații din Ucraina vor primi mai puțini bani?

Metodele de acordare a banilor pentru cazare și masă celor refugiați din Ucraina se vor schimba. Asta după ce Guvernul a aprobat recent un act normativ care modifică unele criterii de acordare a banilor. Astfel, cel mai probabil refugiații vor primi o sumă forfetară lunară. Aceasta se va întinde pe maxim 4 luni consecutive. Data începerii măsurii este 1 mai și vizează cheltuielile de hrană si cazare.

Până acum, refugiații primeau bani prin programul „50/20”. Acesta se derulează din martie 2022. Programul prevedea va fiecare refugiat să primească 20 de lei pe zi pentru  cazare. Sumele erau direcționate de statul român, direct la proprietarii care îi au în chirie.

Mai nou, Guvernul a modificat acest sistem de acordare al banilor. Totul prin prisma unei ordonanțe care va schimba criteriile de sprijin.

Programul de sprijin de acum se va schimba complet. Astfel, refugiații de război vor primi o singură sumă de bani. Aceasta trebuie să acopere costurile de masă și cazare. De altfel, banii vor fi acordați pe durata a maxim 4 luni.

Prin acest demers, statul român îi încurajează pe refugiații din Ucraina să intre în câmpul muncii. Un număr destul de mic dintre aceștia s-au angajat în ultimele luni.

De la începutul războiului, peste 3,8 milioane de cetățeni din Ucraina au ajuns în România. Au rămas în țară în jur de 110.000. Un număr limitat dintre ei lucrează însă. De altfel, o parte dintre refugiați și-au deschis afaceri în România.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro