Reclamă

Creșterea salariului minim în 2024 ar putea ajunge la 3.500 de lei, însă Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a confirmat această cifră și nici nu a oferit un procent concret. Într-o intervenție televizată, ministrul a menționat că se poartă discuții cu partenerii sociali pentru a stabili o nouă creștere a salariului minim.

Marius Budăi a subliniat că sindicatele și patronatele sunt implicate într-un dialog continuu cu privire la majorarea salariului minim pentru anul următor. Întrebat dacă există un plan pentru ca salariul minim să crească până la 3.500 de lei începând cu 1 ianuarie 2024, ministrul a confirmat că o creștere este în discuție, posibil chiar de la începutul anului viitor. Totuși, Budăi a evitat să ofere o cifră specifică înainte ca discuțiile să aibă loc în coaliție și cu partenerii sociali.

Marius Budăi a confirmat: Salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2024

Ministrul Muncii a precizat că nu dorește să ofere informații neclare sau incorecte și că o astfel de decizie se va lua doar în urma dialogului cu sindicatele, patronatele și Guvernul. Acesta a menționat că trebuie să se ia în considerare și mediul de afaceri pentru a nu dezechilibra ceea ce funcționează bine în prezent. Budăi a amintit că salariul minim în construcții a fost stabilit la 3.000 de lei, cu o fiscalitate redusă în agricultură și alimentație, și că în prezent este de 4.000 de lei.

Vești bune pentru toți românii! Salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2024. Marius Budăi a confirmat totul
Colaj Substantial

Ministrul a afirmat că se află în dialog constant cu partenerii sociali și că, în a doua parte a anului, vor evalua împreună ce măsuri pot fi luate. Deși nu a oferit cifre concrete, Budăi a garantat că salariul minim va fi majorat.

Românii primesc salarii mai mari

El a insistat că este importantă predictibilitatea pentru mediul de afaceri, precum și luarea în considerare a puterii de cumpărare a persoanelor care lucrează pe salariul minim.

Institutul Național de Statistică (INS) a raportat o creștere a salariului în România. Câștigul salarial mediu net în luna februarie a atins 4.270 de lei, în creștere cu 16 lei (+0,4%) față de luna ianuarie 2023. Comparativ cu februarie a anului precedent, câștigul salarial mediu net a înregistrat o creștere de 14,8%.

Astfel, valoarea salariului mediu net la nivel național a ajuns la 4.270 de lei, conform datelor recente furnizate de INS.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro