Reclamă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit recent despre posibilitatea ca pensia minimă din România să crească la 3.000 de lei, în contextul în care guvernul lucrează la Legea Pensiilor și la rezolvarea problemei pensiilor speciale. Conform OUG 168/2022, punctul de pensie a crescut la 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023, urmând să fie majorat în continuare în 2024. Indemnizația socială pentru pensionari (pensie minimă garantată) este de 1.125 de lei.

Ministrul Budăi nu a oferit o dată exactă pentru atingerea pensiei minime de 3.000 de lei, dar a subliniat necesitatea trecerii de la ideea de „nu pot și vom vedea” la „se poate, facem acum”. El a menționat provocările economice ale României, inclusiv deficitul și împrumuturile mari realizate în anii 2020 și 2021. Acesta a subliniat că trebuie găsit un echilibru între măsurile economice și sociale.

Marius Budăi a vorbit despre creșterea pensiilor în România

„Nu pot încadra în timp, însă din păcate noi a trebuit să stingem foarte multe „incendii”, să trecem de la paradigma lui – nu pot şi vom vedea – ştiţi că doar de asta am avut parte în anii 2020 şi 2021, să trecem la expresia – se poate, facem acum şi încercăm să facem cât de bine putem să apărăm în special categoriile vulnerabile şi să nu lăsăm pe nimeni la marginea societăţii”, a declarat ministrul, citat de news.ro.

Marius Budăi a vorbit despre creșterea pensiei în România! Când vor primi românii mai mulți bani

De asemenea, Budăi a discutat despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), afirmând că cei care l-au scris au dorit ca românii să rămână săraci pentru următorii 50 de ani. El susține eliminarea procentului de 9,4% din PIB pentru pensii din PNRR și a menționat că majorările de pensii ar putea fi blocate în anii următori din cauza acestui plan.

Marius Budăi a precizat că a discutat cu Comisia Europeană despre PNRR și a constatat că niciun stat membru nu și-a impus o plafonare similară. Ministrul Muncii și-a exprimat dorința de a crește pensia minimă în România, dar nu a stabilit o dată clară pentru acest obiectiv.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro