Reclamă

Un avion supersonic a fost scos recent la vânzare de americani. Aparatul de zbor era folosit și de NASA pentru diferite misiuni în care erau implicați astronauți. Pentru avionul supersonic se pretinde o sumă care ar face cu ochiul multor bogați ai lumii. Mai exact, prețul cerut pe acesta este chiar mai mic decât cel solicitat pentru anumite mașini de lux.

Avion supersonic pus în vânzare de americani

Modelul T-38 a fost fabricat de Northrop Corporation și a intrat oficial în misiuni în anul 1961. Conceptul acestui aparat de zbor are la bază tehnici care au fost urile în primul zbor supersonic din istorie, în anul 1947.

Zbor supersonic cu un astfel de avion indică faptul că acesta se poate deplasa mai repede decât viteza sunetului, respectiv peste 768 de mile pe oră.  Cele mai recente exemplare ale acestui tip de avion au fost construire în 1970. Cu toate că este destul de vechi, aparatul de zbor este utilizat de Forțele Aeriene, dar și de Marina Americii.

Până la ora actuală, peste 72.000 de piloți au fost la manșa avionului în diferite misiuni.

Supersonicul scos la vânzare de americani a fost folosit pentru antrenamente. Acesta a fost apreciat pentru „designul său, economia operațiunilor, ușurința de întreținere, performanțele ridicate și recordul excepțional de siguranță“, susțin US Air Force.

Modelul de avion supersonic scos acum la vânzare este considerat cel mai bun aparat de zbor de antrenament din istorie. Conform companiei Thornton care se ocupă de sectorul mentenanței în aviație, la ora actuală, supersonicul este singurul exemplar de pe piață.

Acum supersonicul nu doar că este scos la vânzare ci poate fi și personalizat după dorința cumpărătorului. Totuși, mulți internauți cred că prețul este unul total nepotrivit. Asta pentru ca aparatul de zbor se vinde cu 800.000 de dolari. În același timp, pe piață se regăsesc cel puțin două modele de mașini cu prețuri de 1 milion de euro per exemplar.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro