Reclamă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu este de acord cu declarațiile ministrului Marcel Boloș, legate de reducerea numărului de angajați bugetari și tăierea salariilor acestora pentru a acoperi deficitul de 20 de miliarde de lei din buget. Cu toate acestea, el admite că vor fi aplicate măsuri de austeritate la nivel național.

Marius Budăi a anunțat că vor fi efectuate reduceri ale cheltuielilor bugetare, dar exclude posibilitatea scăderii salariilor în România. El afirmă că este necesară o abordare prudentă în gestionarea fondurilor publice, dar PSD nu va fi de acord cu tăierea salariilor bugetarilor. În schimb, este de acord cu discutarea cheltuirii banilor, oprirea risipei și eficientizarea serviciilor în această perioadă dificilă.

Marius Budăi nu este de acord cu tăierea salariilor

Marius Budăi a evitat să comenteze speculațiile despre o posibilă schimbare a portofoliului său ministerial în contextul unei remanieri guvernamentale în luna mai. El a subliniat însă importanța prioritizării și eficientizării cheltuielilor în perioade grele, fără a reduce veniturile.

Se pregătesc măsuri de austeritate la nivel național! Ministrul Muncii, mesaj important pentru milioane de români

Ministerul Muncii face echipă cu BOR

Reamintim că Ministerul Muncii și Protecției Sociale a semnat un protocol cu Biserica Ortodoxă Română pentru identificarea persoanelor din categoriile dezavantajate care au nevoie de asistență socială. Prin acest acord, preoții ortodocși vor ajuta la identificarea persoanelor care necesită serviciile sociale oferite de stat.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat semnarea protocolului pe Facebook, menționând că acesta vizează continuarea și intensificarea cooperării în domeniul social. Protocolul implică informarea structurilor bisericii despre oportunitățile de finanțare oferite de Ministerul Muncii sau prin fonduri europene.

De asemenea, ministerul va furniza bisericii informații din bazele sale de date sau din cele ale instituțiilor publice subordonate cu privire la numărul de persoane din familiile vulnerabile aflate în risc de sărăcie și excluziune socială care sunt eligibile să acceseze serviciile sociale sau serviciile conexe. Aceste servicii vor putea fi oferite cu ajutorul sau prin intermediul structurilor Bisericii Ortodoxe Române.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro