Reclamă

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că a efectuat recent plățile pentru cele 2.406.112 carduri sociale, în cadrul programului Sprijin pentru România. Acest lucru reprezintă a doua tranșă din cele șase pe care le cuprinde acest ajutor din partea statului.

La fiecare două luni, Guvernul oferă 250 de lei pentru reîncărcarea voucherelor utilizate pentru alimente și mese calde. Ministrul Marcel Boloș a declarat într-un comunicat publicat pe portalul ministerului că sumele pentru această tranșă au fost virate cu două săptămâni înainte de termenul stabilit, pentru ca persoanele vulnerabile să nu se streseze pentru masa de Paște.

A fost distribuită ce-a de-a doua tranșă a voucherelor sociale

Începând cu 23 martie, a avut loc distribuirea unei noi tranșe de pachete alimentare, chiar dacă planificarea era pentru luna aprilie, pentru ca beneficiarii să primească atât cei 250 de lei, cât și un pachet de 25 kg de alimente înainte de sărbători.

Majoritatea beneficiarilor programului Sprijin pentru România se află în București (122.000 de persoane), urmați de Suceava (90.979 de persoane), Iași (90.196 de vouchere) și Dolj (aproximativ 90.000 de carduri pentru alimente).

Anunțul momentului de la Marcel Boloș! Banii au fost virați. Românii care vor primi 250 de lei pe card

În plus față de cei 2,4 milioane de români care beneficiază de acest program, alte 90.000 de persoane au fost incluse în listele eligibile ale Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, astfel că Guvernul va emite și distribui cardurile în cursul lunii următoare.

Cine beneficiază de voucherele sociale

Beneficiarii voucherelor sociale sunt:

  • pensionarii din sistemul public de pensii,
  • persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu și care nu obțin venituri mai mari de 1.500 de lei,
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și cu venituri lunare pe membru de familie de până la 600 lei pentru tranșele din 2022 sau până la 675 lei pentru tranșele din 2023,
  • familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie de până la 600 lei pentru tranșele din 2022 sau până la 675 lei pentru tranșele din 2023,
  • familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutor social,
  • persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.

Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro