Reclamă

În era digitală în care trăim, accesul la cursuri de formare profesională și obținerea unor certificate care atestă competențele individuale a devenit foarte ușoară. Candidații pentru anumite locuri de muncă, dar și angajații, sunt priviți cu ochi mai buni de către companii dacă au în CV-ul lor cursuri de specializare în domeniul dorit sau într-unul înrudit.

În acest context, angajatorii sunt mai interesați de persoanele care au urmat astfel de cursuri sau sunt deschise la învățare continuă. În consecință, o propunere legislativă recentă încurajează dezvoltarea profesională a angajaților prin participarea la cursuri care îi pot ajuta în activitatea lor.

Statul oferă angajatorilor români posibilitatea de a instrui și a dezvolta profesional angajații, prin acordarea de cupoane pentru cursuri de formare profesională. Valoarea totală a cupoanelor poate ajunge până la 9.600 lei. Raluca Turcan, deputat PNL, a anunțat că va iniția o propunere legislativă care urmărește reglementarea implementării unor scheme naționale de sprijin pentru angajatori.

Proiect important pentru companiile din România

Obiectivul acestei inițiative este de a facilita participarea angajaților la programe de formare profesională. Astfel, angajatorii vor primi fonduri de la stat sub formă de cupoane, pentru a achiziționa servicii de formare profesională.

Un nou ajutor din partea statului! Se dau vouchere de aproape 10.000 de lei pentru aceste persoane. La ce le pot folosi
Pixabay

Propunerea legislativă stipulează că sprijinul financiar acordat de stat este destinat organizării și desfășurării de programe de formare pentru adulți, în conformitate cu prevederile legale. Sprijinul provine atât din bugetul de stat, cât și din fonduri externe nerambursabile, cu respectarea regulilor de eligibilitate aplicabile. Proiectul se va desfășura în limita bugetului alocat pentru dezvoltarea profesională a românilor, potrivit legii propuse.

Angajatorii au nevoie de personal bine instruit

Această propunere legislativă a apărut ca răspuns la nevoia angajatorilor de a dispune de personal bine instruit și specializat în domeniile în care activează. Voucherele de formare menționate în proiectul de lege ar putea reduce costurile de instruire pe care companiile trebuie să le suporte din bugetul propriu pentru dezvoltarea profesională a angajaților. Această formare profesională poate fi realizată în cadrul companiei sau prin intermediul formatorilor externi specializați.

Raluca Turcan a menționat că, în urma întâlnirilor cu antreprenorii, a identificat o nevoie comună: aceea a unei forțe de muncă bine pregătite și specializate.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro