Reclamă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, le dă vești bune românilor! Guvernul dorește să ofere sprijin cetățenilor nevoiași în perioada Sărbătorilor Pascale. Astfel, ministrul a anunțat că pensiile vor fi virate în avans, astfel încât până la data de 11 aprilie, toți pensionarii să aibă bani pentru masa de Paște.

Pe lângă plata anticipată a pensiilor, voucherele de alimente vor fi, de asemenea, distribuite mai devreme, la fel ca unele dintre pachetele ce conțin 24 de kilograme de alimente. Marius Budăi consideră că este important să ofere acest ajutor suplimentar seniorilor în perioada Paștelui.

Până la 11 aprilie, se dorește ca și pensionarii care primesc pensiile prin poștă să aibă banii la dispoziție pentru a achiziționa produsele necesare.

Pachete alimentare pentru românii nevoiași

Voucherele de alimente vor fi livrate cetățenilor, iar cardurile vor fi încărcate cu bani până la 13 aprilie. În plus, românii vulnerabili vor beneficia și de pachete cu 24 de kilograme de alimente, oferite de Uniunea Europeană.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat recent că până săptămâna viitoare se așteaptă să fie livrate peste 800.000 de astfel de pachete, în valoare de 390 de lei fiecare.

Vești bune de la Marius Budăi! Cresc pensiile românilor? Ce spune ministrul Muncii: Noi am făcut lucruri bune

În 2023, aproximativ 2,4 milioane de români vulnerabili vor primi șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, conform unui comunicat de presă al MIPE. București, Suceava, Iași, Dolj și Bacău sunt județele cu cei mai mulți beneficiari de vouchere pentru alimente și mese calde.

Anul acesta, voucherele se vor acorda la fiecare două luni, iar sumele alocate vor fi dublate. Tichetele pot fi folosite pentru a achiziționa alimente de bază, precum ulei, zahăr, legume, carne și lactate.

Până în acest moment, peste 2,37 milioane de persoane beneficiază de acest ajutor. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că listele cu beneficiari s-au extins cu peste 46.000 de nume, care vor primi și ele suma de 250 de lei la fiecare două luni.

Cresc pensiile românilor?

În ceea ce privește creșterea pensiilor, Marius Budăi a abordat subiectul, explicând că cetățenii așteaptă schimbări pozitive când PSD se află la guvernare. Acest lucru demonstrează că PSD a realizat lucruri bune în trecut. Ministrul Muncii a subliniat că guvernul va analiza cu atenție și va cântări bine deciziile ce vor fi luate în acest sens.

O actualizare și adaptare a programului de guvernare este în curs de elaborare și va fi propusă spre discuție. Anunțul privind această actualizare va fi făcut, cel mai probabil, de către președintele partidului, Marcel Ciolacu. Guvernul își dorește să aducă îmbunătățiri semnificative în viața cetățenilor, iar ministrul Muncii a subliniat importanța de a face tot posibilul pentru a le îmbunătăți situația.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro