Reclamă

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis miniștrilor să prezinte, până mâine ( 12. 04.2023), un plan detaliat privind economiile pe care trebuie să le realizeze în cadrul ministerelor pe care le conduc.

Între timp, în spațiul public există discuții despre posibile concedieri și reduceri salariale. Cu toate acestea, premierul Nicolae Ciucă afirmă că Guvernul nu are în plan să taie salariile bugetarilor sau să realizeze disponibilizări, mai ales în perioada Săptămânii Mari.

PSD nu va accepta tăieri salariale

Marius Budăi, ministrul Muncii, afirmă că Partidul Social Democrat (PSD) nu va accepta tăieri ale veniturilor cetățenilor. El menționează că, în cazul în care această problemă va fi adusă în discuție de către Partidul Național Liberal (PNL), el va respinge propunerea, având în vedere că în ședințele coaliției la care a participat, subiectul nu a fost abordat.

Totuși, dacă se va discuta despre cheltuieli legate de bunuri și servicii sau alte aspecte care pot fi amânate, Budăi afirmă că guvernul va lua în considerare aceste măsuri. Ministrul Muncii subliniază că reducerea numărului de posturi în cadrul ministerului pe care îl conduce nu este o opțiune, având nevoie de personal în acest domeniu.

Budăi evidențiază faptul că, în prezent, nivelul salariilor din România, atât în sectorul privat, cât și în cel bugetar, nu permite reduceri ale veniturilor.

Vești proaste pentru acești angajați! Anunțul a venit chiar de la vârful Guvernului: Vor fi concediați!
Social media

Se vor concedia angajați

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a recunoscut că există un deficit bugetar de 20 de miliarde de lei și că soluția pentru această problemă va fi ajustarea cheltuielilor. Acesta a afirmat că nu vor fi introduse taxe noi și că măsurile luate se vor baza doar pe tăieri de cheltuieli.

Pe de altă parte, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, anunță că va fi implementată o reformă în ministerul pe care îl conduce, ceea ce va duce la concedierea celor care nu își îndeplinesc sarcinile atribuite. Acesta a menționat că în unele părți ale ministerului există un număr prea mare de angajați, care vor fi fie redistribuiți, fie vor participa la un concurs pentru a rămâne în funcție. Cei care nu vor reuși în acest demers sunt încurajați să-și caute locuri de muncă în sectorul privat.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro