Reclamă

Începând de luni, Banca Națională a României (BNR) va introduce în circulație o monedă numismatică de argint, marcată cu tema „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, pentru a celebra acest important eveniment cultural. 

Pe aversul monedei comemorative se regăsesc reprezentări ale unor simboluri ale orașului Timișoara, precum turlele Catedralei Mitropolitane Ortodoxe și Palatul Culturii, alături de stema României, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.  

BNR lansează o nouă monedă de argint

Reversul monedei scoate în evidență clădiri emblematice din Piața Unirii din Timișoara, Domul Romano-Catolic, stema orașului și inscripțiile „TIMISOARA” și „CAPITALA EUROPEANA A CULTURII”. 

Monedele sunt confecționate din argint de înaltă calitate și vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent, pentru a le proteja și a evidenția detaliile fine. În plus, monedele vor fi însoțite de materiale informative, precum broșuri de prezentare, și de certificate de autenticitate redactate în limbile română, engleză și franceză. Aceste certificate vor fi semnate de guvernatorul BNR și de casierul central, pentru a garanta autenticitatea monedelor. 

Ediție limitată

Tirajul maxim pentru această monedă de argint este de 5.000 de piese, ceea ce o face o ediție limitată și cu potențial colecționar. Prețul de vânzare al monedei este de 460 lei, fără TVA, iar în acest preț sunt incluse broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. 

BNR lansează o nouă monedă din argint! La ce preț se va vinde

Monedele din argint cu tema Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii au putere circulatorie pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate ca mijloc de plată. 

Lansarea în circuitul numismatic al acestor monede de argint se va realiza prin intermediul sucursalelor regionale ale Băncii Naționale a României din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș. Astfel, cei interesați să achiziționeze această monedă comemorativă o pot face vizitând una dintre aceste sucursale sau informându-se despre modalitățile de achiziție. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro