Reclamă

Pare absolut de neimaginat ca în plină primăvară, prezența nămeților să împiedice circulația sau accesul ambulanțelor la pacienți. Schimbarea totală a climei cu care ne confruntăm arată însă contrariul. Moldova simțit pe pielea ei acest lucru. Femeia a adus pe lume un copil acasă pentru că ambulanța nu a putut ajunge la domiciliul ei pentru a o prelua. Totul din cauza stratului mare de zăpadă care s-a așternut în mai multe zone ale țării.

Pacienta a născut asistată prin videocall de un asistent de pe ambulanță

Dacă în lunile decembrie, ianuarie sau februarie iarna a fost una blândă, în miezul primăverii, aceasta s-a dezlănțuit. Numeroase județe au fost afectate de răcirea vremii. Situația cea mai gravă a vizat Iașiul, Botoșaniul, Suceava și Neamț. Multe drumuri au fost închise, iar oamenii au fost îndrumați să nu plece la drum prin Ro-Alert.

Nămeții au stat în calea echipajelor de salvare care trebuiau să ajungă la pacienți. Printre aceștia s-a numărat și o gravidă

Femeia a chemat salvarea atunci când a intrat în travaliu, însă nu a putut fi preluată pentru a merge la spital. Astfel, tânăra mămică a fost nevoită să nască acasă. Ea a fost ajutată de o moașă de ocazie.  De asemenea, echipajul de salvare de pe ambulanță s-a mobilizat „după posibilități” într-o astfel de situație critică. Astfel, asistentul de pe ambulanță a asistat la nașterea femeii din Moldova prin videocall.

Cadrul medical i-a dat indicații în mod constant atât pacientei cât și moașei. De la expulzie și până la tăierea cordonului ombilical, asistentul medical de pe ambulanță le-a îndrumat pe cele două.

Femeia a adus pe lume un bebeluș sănătos, chiar dacă nașterea a fost una dificilă.

Totul s-a desfășurat sub niște emoții foarte puternice. Pentru noi, minutele contau. Nu știam cine e la capătul celălalt, cât poate să facă, dar din aproape în aproape a reușit această minune„, a explicat Relu Chiriac, asistent SAJBotoșani.

Nu este singurul pacient însă la care echipajele de pe ambulanță nu au putut ajunge.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro