Reclamă

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat recent că România riscă să piardă fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) dacă nu se rezolvă problema legată de pensiile de serviciu înainte ca termenul limită să expire. 

Kelemen Hunor a fost întrebat dacă ar fi adecvat ca România să solicite Comisiei Europene o extindere a termenului pentru reforma pensiilor de serviciu. În replică, politicianul a afirmat că o asemenea măsură nu ar fi benefică, întrucât România ar putea pierde 700 de milioane de euro. Acesta a adăugat că problema trebuie rezolvată, indiferent de circumstanțe. 

Kelemen Hunor: Există pericolul ca România să piardă finanțarea prin PNRR

Vicepremierul a menționat că există un pericol major ca România să piardă finanțarea prin PNRR și că, din punct de vedere politic, guvernanții s-ar putea confrunta cu mânia cetățenilor dacă nu găsesc o soluție la problema pensiilor de serviciu. El a explicat că în ultimii 12 ani, demagogia și populismul au condus la o situație în care 80% din populație dorește anularea pensiilor speciale, nu doar ajustarea lor. 

Liderul UDMR a subliniat că, în acest moment, este dificil să se găsească un consens și că este crucial să se negocieze și să se discute cu toate părțile implicate pentru a găsi o soluție. Kelemen Hunor a mai adăugat că fiecare parte trebuie să facă un compromis pentru a rezolva problema. 

Comisia Europeană, de neînduplecat

Kelemen Hunor a menționat, de asemenea, că în cadrul coaliției de guvernare s-au abordat discuții privind respectarea etapelor și termenelor stabilite în PNRR, fără a lua în considerare posibilitatea de a renunța la reformă. Conform liderului UDMR, reprezentanții Comisiei Europene au afirmat că România și-a asumat angajamentele în acest sens. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro