Reclamă

Țările membre UE și-au dat mâna în a colabora spre identificarea unei modalități legale prin care să întrerupă trimiterea de gaze lichefiate din Rusia, împiedicând totodată rezervarea de capacități.Informația a fost dată publicității prin agenția Reuters.

Cum vrea UE să stopeze exportul de gaze lichefiate din Rusia

Propunerea în acest sens a fost înaintată marți însă trebuie aprobată. Aceasta ar urma să le ofere statelor membre UE o modalitate de a stopa importurile de gaze lichefiate din blocul rusesc. Oprirea ar trebui să fie realizată fără a de recurge la sancțiuni. Acestea din urmă ar fi extrem de greu de pus în aplicare, pentru aprobarea lor fiind necesar votul unanim al tuturor statelor membre UE.

Arhiva presa

În acest sens, miniștrii energiei din cadrul Uniunii Europene au întocmit o propunere care vizează activitatea statelor membre. Acestea ar putea opri temporar însă livrarea de gaze lichefiate din Rusia și Belarus.

Discuțiile au debutat legat de acest context după ce au fost adoptate noile reguli care vizează piața gazelor valabile în UE. Propunerea ar trebui să ajungă în faza de negociere cu Parlamentul European. Pentru o astfel de procedură este necesar un timp destul de îndelungat.

În semn de manifest după invazia Rusiei din Ucraina,toate statele membre ale Uniunii Europene au promis că vor opri importul de gaze rusești. De altfel, pași uriași în acest sens au fost deja făcuți. Dovada clară fiind scăderea semnificativă a importurilor de gaze în Europa în ultimele luni.

Totuși, cele de gaze lichefiate au crescut. Numai anul trecut, conform unei statistici au fost direcționate peste 22 de miliarde de metri cubi de gaze lichefiate spre Europa.

Dintre statele care au decis să facă front comun în acest sens, Ungaria a anunțat ca nu va lua parte la negocieri legat de noul pachet de reguli de pe piața gazelor.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro