Reclamă

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat când va fi acordată cea de-a doua tranșă din voucherele alimentare. Acești bani sunt acordați românilor aflați în situații financiare dificile, în contextul vremurilor grele pe care le trăim acum.   

Așadar, potrivit sursei citate, cea de-a doua tranșă va fi acordată românilor înainte de Paște. În total, se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde pentru aproximativ 2,4 milioane de români vulnerabili în 2023.  

Cânt va intra cea de-a doua tranșă din voucherele alimentare pe cardurile românilor

Această măsură vine ca un sprijin real pentru oamenii care se confruntă cu probleme financiare, în contextul vremurilor dificile pe care le trăim. În plus, alte ajutoare oferite sunt pachetele cu produse alimentare și sprijinul financiar pentru plata facturilor la energie electrică, în valoare de 1.400 de lei.  

De asemenea, MIPE a făcut referire la alte programe importante de sprijin pentru persoanele aflate în situații de vulnerabilitate. Printre acestea se numără ajutorul financiar pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru elevi, pachetele pentru mame și nou-născuți, voucherele pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și achiziționarea de electrocasnice. Toate aceste măsuri sunt finanțate din fonduri europene și reprezintă un pachet amplu de ajutor social în valoare de 1,8 miliarde de euro într-un singur an.  

Peste 2,37 de milioane de persoane primesc acest ajutor

În ceea ce privește distribuția voucherelelor de alimente, cele mai multe persoane beneficiare se află în județele București, Suceava, Iași, Dolj și Bacău. Aceste tichete vor fi acordate din două în două luni în acest an, suma alocată crescând semnificativ. Voucherele de alimente sunt destinate achiziționării de alimente de bază și vor fi distribuite la nivel național.  

Ajutor de la Guvern chiar înainte de Paște! Banii intră direct pe card

Conform datelor oficiale, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază deja de acest ajutor și numărul acestora va crește cu alte 46.000 de persoane adăugate recent pe listă. În plus, pentru a ajuta oamenii să își pregătească masa de Paște, MIPE va încărca a doua tranșă de bani pe cardurile sociale înainte de 16 aprilie.  

Cine beneficiază de voucherele pentru alimente  

De vouchere sociale pentru alimente şi mese calde beneficiază mai multe categorii de români:  

  1. pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023  
  2. persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023  
  3. familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023  
  4. familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023  
  5. familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.  

Aceste măsuri au fost luate pentru a ajuta oamenii să treacă peste dificultățile financiare și a contribui la reducerea sărăciei și a inegalității sociale.   


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro