Reclamă

Compania farmaceutică Pfizer vrea să reînnoiască un contract cu Uniunea Europeană legat de livrarea de vaccinuri împotriva COVID-19. Termenul cuprins în cadrul acestuia vizează perioada 2023-2026. Totuși, compania impune o serie de noutăți venite odată cu prelungirea acestui contract. Nu toate țările din Europa sunt însă de acord cu ele.

Mai puține doze de la Pfizer, livrate într-un timp mai îndelungat, deși în Europa au fost distruse numeroase doze în surplus

Pfizer cere în noul contract să poată livra cu 40% mai puține doze față de cât era propus inițial. Mai mult, compania farmaceutică cere o extindere a termenelor de livrare.  Totul în contextul în care în Europa există la ora actuală un surplus de vaccinuri. De altfel, unele state au fost obligate să demareze proceduri legale de distrugere a dozelor. Acest fapt s-a datorat în mod special scăderii interesului pentru vaccinare în rândul populației.

Cu insistență, compania Pfizer cere plata pentru dozele comandate în baza contractelor inițiale, cu toate că acestea nu vor mai fi fabricate. Unele state europene nici nu vor să audă de 9 astfel de variantă.

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides a expus noul contract în fața miniștrilor sănătății. Întâlnirea a avut loc la Bruxelles și a culminat cu o revoltă a unor oficiali ai statelor membre UE. Este vorba despre țări precum Bulgaria, Polonia, Lituania sau Ungaria.

În noua variantă a contractului, Pfizer se angajează să modifice vaccinul și pentru noile tulpini ale COVID.

Multe alte state ale UE sunt de părere că noua variantă a contractului este una acceptabilă. De altfel, nici legat de prețul vaccinurilor, acestea nu au prea multe obiecții. Prețul vaccinului este de 19 dolari per doză. Reamintim că atât Pfizer cât și Moderna au modificat prețurile în anul 2021 când a fost introdus rapelul.

Țările care se opun noului contract propus de Pfizer susțin că astfel de cerințe nu au legătură cu actualele nevoi din sfera sănătății.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro