Reclamă

În încercarea de a atrage noi locuitori în zonele rurale, multe guverne au recurs la diverse programe de stimulare. Printre acestea, un exemplu este cel al unui sat din Valais, Elveția, care oferă o sumă generoasă de bani celor care vor să se mute acolo. În cazul de față, suma oferită este de 50.000 de euro. 

Satul se numește Albinen și se află la o altitudine de 1.300 de metri, priveliștile de aici fiind superbe. Deși zona este una frumoasă se confruntă cu o problemă majoră – locuitorii îi pleacă. Multe zone rurale din Elveția rămân fără locuitori din cauza lipsei de locuri de muncă și a salariilor mici, iar acesta este unul dintre motivele pentru care programul a fost lansat. 

Se dau bani de la stat! Oamenii care primesc 50.000 de euro pentru a se muta într-un sat

50.000 de euro de la stat pentru elvețieni

Pentru a se bucura de această sumă generoasă de bani, există câteva condiții ce trebuie îndeplinite. În primul rând, persoanele interesate trebuie să fie cetățeni elvețieni și să aibă permis de ședere C. În al doilea rând, ținta programului sunt persoanele cu vârsta sub 45 de ani, care formează o familie de cel puțin patru persoane. Suma de 50.000 de euro va fi împărțită astfel: fiecare adult va primi 24.405 euro, iar fiecare copil va primi 10.160 euro. 

Programul a fost lansat în încercarea de a aduce mai mulți oameni în această zonă rurală și de a o revitaliza. În prezent, conform datelor din anul 2018, satul avea doar 238 de locuitori.  


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro