Reclamă

Turismul românesc face pași importanți spre eficientizare. Totul după ce în planul de dezvoltare al mai multor aeroporturi din România a fost inclus și zborul spre Constanța. În trecut, existau puține zboruri despre litoralul românesc, iar în general erau evitate de turiști din cauza prețurilor piperate. Din acest an însă, cei care doresc să evite aglomerația de pe șosele atunci când pleacă în vacanță pe litoral pot opta pentru a călători cu trenul.

Zboruri spre litoral din mai multe orașe ale țării

Conform planului, toate zborurile din orașele României care au aeroporturi vor avea loc în zilele de joi, dar și duminica, săptămânal. Acest program vizează aeroporturile din Cluj și Timișoara. De altfel, va exista o rută aeriană săptămânală spre litoral de pe aeroporturile din Suceava și Oradea.

Călătoriile spre mare vor fi scurtate în acest fel semnificativ. De altfel, cel mai probabil și variantele rutiere vor fi mai puțin aglomerate dacă o parte dintre turiști aleg opțiunea de a merge cu trenul.

Programul acestor zboruri spre litoral va fi deschis din luna iunie. Durata unui zbor spre litoral va fi de maxim o oră și jumătate. Totul în timp ce o călătorie cu trenul de la Oradea de exemplu, ar dura nu mai puțin de 17 ore. Totodată, pe varianta rutiera, aceeași distanță poate fi parcursă în 11 ore.

Agențiile de turism văd cu ochi buni evoluția în această direcție. Conform reprezentanților acestora, numeroși turiști au o deschidere spre a călători cu avionul pe litoral în detrimentul variantei cu

Este în fiecare piaţă o anumită sumă de clienţi care îşi doresc să vină către litoral românesc cu avionul datorită infrastructurii, datorită orelor pe care le-ar petrece în trafic şi confortului.”, a explicat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism pentru Antena 1.

Ce prețuri vor avea biletele?

Turiștii care vor călători de la Suceava în Constanța, vor plăti pentru un bilet de avion care are inclus un bagaj de 6 kg, 300 de lei. De altfel majoritatea biletelor de avion pe rutele din România se învârt în jurul acestei sume.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro