Reclamă

Cutremurele de 7,8 grade și 7,5 pe Richter care au avut loc în Turcia în luna februarie au lăsat în urmă un dezastru absolut. Dincolo de viețile pierdute și sufletele rămase pe străzi fără acoperiș deasupra capului sau familie, pagubele materiale sunt și ele extrem de mari. O analiză recentă a Băncii Mondiale arată la cât se ridică aceste pierderi.

Cutremurele din Turcia au produs pagube de peste 34 de miliarde de dolari

Clădiri noi și vechi, blocuri, case, imobile ale ale statului , edificii istorice, toate au fost răpuse la pământ de forțele naturii odată cu cele două seisme din luna februarie. Cutremurele din Turcia au avut ulterior desfășurării lor și alte câteva sute de replici.

După încheierea operațiunilor de salvare a fost trasă linie pentru ca pagubele să fie numărate. Astfel, s-a ajuns la concluzia că acestea se ridică la 34 de miliarde de dolari. Verdictul aparține Băncii Mondiale, iar acest total ar reprezenta de fapt 4% din Produsul Intern Brut al Turciei din anul 2021.

Deși costul pare enorm, în acesta nu se regăsesc și cheltuielile de reconstrucție care vor implica și alte estimări.

Banca Mondială prevede de altfel și o serie de consecințe legate de creșterea economică pe teritoriul turc. Totodată, instituția este de părere că replicile care ar putea avea loc în continuare pot crește cifra care indică pagubele din Turcia.

Analiza Băncii Mondiale asupra pagubelor lăsate în urmă de cele două seisme nu vizează și dezastrul din Siria. De asemenea, ce mai probabil și în zonele respective dezastrul indică cifre colosale.

Cutremur de 5,6 în Malatya

Mulți specialiști în seismologie spun că „pământul nu are liniște” încă în Turcia. Drept dovadă, în continuare au loc replici care produc panică în rândul oamenilor. De altfel, aceeași specialiști sunt de părere că după un seism cu magnitudine mare, este firesc să urmeze replici numeroase. Cel mai recent cutremur din Turcia a avut loc ieri î zona Malatya. Acesta a avut 5,6 grade pe scara Richter și a pus la pământ zeci de clădiri.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro