Reclamă

Românii care se confruntă cu probleme financiare au primit din partea statului vouchere de energie în valoare de 700 de lei. Suma totală va ajunge la 1.400 de lei, însă este plătită în două tranșe. În septembrie va fi acordată și cea de-a doua tranșă de 700 de lei.   

Așadar,  românii care au primit cardurile de energie pot plăti atât facturile curente, cât și cele restante. Într-un comunicat emis de Poșta Română, au fost prezentate cele trei modalități prin care se pot face plățile pentru facturi. De asemenea, instituția a explicat și ce se întâmplă în cazul persoanelor care nu au primit încă aceste vouchere, deși au fost declarate eligibile pentru acest ajutor.  

Românii care dețin cardurile de energie pot plăti facturile în trei modalități diferite: direct la poștaș, online sau prin mandat poștal. În ceea ce privește persoanele care nu dețin încă cardurile de energie, acestea le vor primi până la finalul lunii februarie 2023, cel puțin asta promite Poșta Română.  

Cum se pot plăti facturile la energie cu voucherele de la Guvern

Poșta Română, anunț important pentru beneficiarii cardurilor de energie! Modalitățile prin care se pot plăti facturile
Sursa photo: România TV

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat, în conturile Poştei Române, sumele de bani destinate persoanelor vulnerabile, astfel că, de astăzi, beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin trei modalităţi:   

  1. a) Direct la poştaş, la domiciliul beneficiarului, prin mandat poştal.

Dacă optează pentru plata la domiciliu, beneficiarii trebuie fie să ceară acest lucru direct poştaşului, fie să solicite prezenţa unui poştaş la domiciliul său, apelând Call Center-ul Poştei Române, la numărul de telefon 031.9966;   

  1. b) Prin mandat poştal, la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;

  2. c) Online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care Poşta Română o pune la dispoziţia beneficiarilor”, se arată într-un comunicat al Poştei Române.

Plata online se poate face prin intermediul site-ului oficial al Poștei Române, www.posta-romana.ro, iar beneficiarul trebuie să înregistreze cererea și să încarce documentele necesare pentru efectuarea plății. După înregistrare, beneficiarul primește o confirmare prin e-mail, iar în maximum 5 zile va fi anunțat că cererea a fost soluționată.  

Ajutor pentru românii nevoiași

Statul a decis să îi ajute pe românii care se confruntă cu probleme financiare din cauza veniturilor mici. Autoritățile au decis să ofere vouchere de energie pentru a-i ajuta pe aceștia să își plătească facturile. Vorbim despre o sumă de 1.400 de lei pe care românii care sunt eligibili o vor primi în două tranșe. O tranșă va fi acordată până la finalul lunii februarie, iar una în luna septembrie.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro