Reclamă

Scumpirile din ultima perioadă au afectat dur atât consumatorii, cât și producătorii. Din cauza scăderii puterii de cumpărare, producătorii sunt nevoiți să scadă prețurile alimentelor de bază. 

În acest context, prețul laptelui din magazinele din România va scădea cu până la 25% în următoarea perioadă, conform reprezentanților patronatului din industrie. Furnizorii au redus prețurile pentru a stimula vânzările, după ce acestea au scăzut semnificativ din cauza scumpirilor. 

Alimentul care se va ieftini în următoarea perioadă

Prețul celui mai ieftin sortiment de lapte a ajuns la aproape 10 lei. Fermierii au făcut un apel disperat către autorități să oprească importurile de lapte din Ucraina, acuzând că acestea îi aduc în pragul falimentului. 

“ În octombrie, s-a atins pragul între preţuri, costuri şi puterea de cumpărare, a fost un moment critic. În decembrie, toţi furnizorii trebuiau să refacă contractele şi să renegocieze. Vă spun sincer că furnizorii au redus preţul către comericanţi cu 10%-15% şi a apărut un război al promoţiilor Black Friday permanent care s-a întins şi pe 2023. În ianuarie, furnizorii au mai cedat încă 10% pentru că s-au mai redus şi costurile la materie primă, pentru că s-au acumulat stocuri în toată Europa”, a declarat Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui – APRIL, la Antena 3.

Se întâmplă în toate magazinele din România! Scade prețul la acest aliment de bază. Toți românii îl consumă
Sursa: Social media

Unul dintre cei mai importanți producători de lapte din România și-a închis porțile

Unul dintre cei mai importanți producători de lapte din țară, Lactate Natura, a anunțat că își închide porțile pe o perioadă de trei ani din cauza pierderilor masive și a scăderii producției.  Acționarii companiei au aprobat și reducerea capitalului social cu suma de 8,1 milioane lei, dintr-un total de 14,09 milioane lei, la 5,99 milioane lei.

Fiindcă vânzările de produse lactate au scăzut semnificativ, patronatul din industrie a anunțat că prețul laptelui va scădea cu până la 25% în perioada următoare. Negocierile contractelor cu hipermarketurile s-au finalizat deja, iar acestea vor putea oferi prețuri mai mici pentru un aliment consumat zilnic de mulți români.

Scumpirile din România

Din cauza pandemiei de coronavirus, dar mai ales a războiului de la graniță, prețul combustibilului și, implicit, al facturilor și alimentelor de bază a explodat. În majoritatea domeniilor, salariile au rămas la fel de mici, iar oamenii de abia mai fac față scumpirilor colosale. De exemplu, un coș de cumpărături pe care în trecut cheltuiam în jur de 200 de lei, în prezent depășește suma de 450 de lei.

Din păcate, oamenii nu au nicio soluție, decât să facă economie la sânge. Acest lucru înseamnă că puterea de cumpărare a scăzut extrem de mult, iar din această cauză au de suferit și companiile, nu doar clienții.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro