Reclamă

Parlamentarii deputați votat proiectul privind majorarea salariilor de bază ale angajaților implicați în implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile. De asemenea, vor primi bani în plus la salariu și angajații care se ocupă de implementarea PNRR. Nu contează numărul de proiecte în care sunt implicați bugetarii, cert este că vor primi o majorare considerabilă la salariu. 

Este important de precizat că majorarea salarială se acordă numai pe perioada în care angajatul își desfășoară activitatea respectivă. Conform unui comunicat al Guvernului, această măsură este foarte importantă pentru a-i stimula pe angajații care se ocupă de programele operaționale aferente perioadei de programare 2021-2027, cât și PNRR. Mai clar, statul îi motivează pe angajați pentru ca aceștia să îndeplinească cele 507 jaloane din PNRR până la data de 31 august 2026. 

Cresc salariile acestor angajați din România. Parlamentarii au votat

De asemenea, nu toți angajații care se încadrează în categoriile de mai sus vor beneficia de salarii mai mari. Aceștia vor fi verificați și li se vor acorda calificative. În funcție de calificativele pe care le obțin angajații vor primi creșterile salariale. 

Parlamentarii au votat! Ei sunt cei mai norocoși angajați din România. Cresc salariile cu 50%

Mai exact, dacă un angajat obține calificativul „foarte bine”, atunci acesta va beneficia de o creștere a salariului de 50 %. Pe de altă parte, dacă angajatul va primi calificativul „bine”, atunci el va primi o majorare salarială de 25 %. Din păcate, salariații care vor obține calificativul „satisfăcător” sau „nesatisfăcător” nu vor primi nici o majorare. 

Până în prezent, personalul din structurile respective avea dreptul la o majorare de până la 35% a salariului de bază. Vestea bună este că salariul va crește. De asemenea, autoritățile anunță că prevederile nu vor fi aplicabile demnitarilor, cu excepția funcțiilor de președinte și vicepreședinte al consiliului județean, primar și viceprimar. 

Camera Deputaților este for decizional în acest caz, motiv pentru care proiectul va deveni lege. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro