Reclamă

Specialiștii în sănătate asigură că există o plantă medicinală cu proprietăți multiple, capabilă să aducă multe beneficii sănătății. Este vorba de moringa, cunoscută pentru utilizarea sa în ceaiurile de plante. În acest caz, experții ne asigură că ne va ajuta să reducem glicemia și să controlăm glucoza. În același timp, ne va permite să reducem tensiunea arterială.

Moringa este ideală pentru reducerea nivelului de glucoză și scăderea tensiunii arteriale. Are proprietăți care ajută la reglarea stresului oxidativ datorită proprietăților sale antioxidante.

În plus, potrivit experților, datorită prezenței tocoferolilor, polifenolilor și flavonoidelor, această plantă medicinală reduce hipertensiunea, deoarece posedă proprietăți vasodilatatoare, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației sanguine.

Sursa: Social media

În aceeași ordine de idei, beneficiile acestei plante pot ajuta și în tratarea altor probleme, pe lângă combaterea glicemiei ridicate și reglarea tensiunii arteriale. Diferite studii au arătat că această plantă este esențială pentru tratarea anumitor afecțiuni, deoarece are un conținut ridicat de vitamine și minerale. Aici amintim de fier, carotenoizi, quercetină, vitamina C, polifenoli, acid clorogenic, etc.

Cum se prepară ceaiul de moringa

Pentru a prepara ceaiul de moringa și a avea beneficii asupra glicemiei și tensiunii arteriale, veți avea nevoie de 250 ml de apă și 10 grame din această plantă medicinală. Apoi se pune apa la fiert și, când este la punctul de fierbere, se adaugă frunzele de moringa și se lasă la infuzat timp de cinci minute înainte de a bea. Mare atenție, însă! În ciuda nenumăratelor beneficii, această infuzie nu poate fi băută mai mult de trei ori pe săptămână.

Moringa este un copac originar din India și este cultivat în prezent în multe țări din Asia, Africa și America de Sud.

Moringa se poate găsi în multe locuri, inclusiv în magazinele care comercializează produse naturiste, în magazinele în care se regăsesc suplimente alimentare și pe site-uri online care comercializează produse din plante.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro