Reclamă

Medicii din România au lansat un semnal puternic de alarmă. Un nou virus se răspândește foarte rapid printre copii. Iată care sunt recomandările specialiștilor și la ce trebuie să fie atenți părinții.   

Adenovirusul este un virus nou ce se răspândește foarte rapid printre cei mici. Părinții trebuie să fie foarte atenți la simptomele acestui virus, care sunt specifice unei infecții respiratorii. De asemenea, specialiștii spun că cei mici pot face diaree, febră mare, pot vărsa, tuși sau să aibă ochii roșii.  

Un nou virus se răspândește rapid printre copii

De asemenea, părinții mai trebuie să fie atenți la câteva detalii. De exemplu, potrivit medicilor, dacă simptomele nu dispar doar cu tratament în câteva zile, atunci copilul trebuie dus rapid la medicul pediatru, medicul de familie sau direct la spital.  

Există și cazuri în care copiii necesită internare într-o unitate spitalicească, asta dacă adenovirusul aduce complicații. Aceste complicați pot fi bronșiolita, conjuctivita sau pneumonie. De aceea, părinților le este recomandat să accepte internarea, pentru că așa micuții pot fi monitorizați tot timpul de medici specializați.  

Medicii din România au lansat un semnal puternic de alarmă. Un nou virus se răspândește foarte rapid printre copii. Iată care sunt recomandările specialiștilor și la ce trebuie să fie atenți părinții.   

Specialiștii mai atrag atenția că adenovirusul este destul de periculos. În acest context, recomandările specialiștilor pentru adulți este să aibă grijă de igiena copiilor. Mai exact, cei mici trebuie învățați să se spele pe mâini și să se dezinfecteze regulat.  

La ce trebuie să fie atenți părinții

Potrivit informațiilor oficiale, la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, aproximativ 10-15% dintre persoanele care se prezintă sunt copii infectați cu virusul nou, denumit Adenovirus.  

Medicul Gabriel Nistor, de la Institutul Matei Balș, spune că acest virus afectează cel mai frecvent sugarii și copiii.  

„Acest virus afectează cel mai frecvent copiii și sugarii. Ca mod de transmitere, trebuie să ne legăm de faptul că acest virus are câteva subtipuri care au un anumit tropism pentru anumite țesuturi, cum ar fi cel respirator și cel digestiv, deci transmiterea se face la nivel de aerosoli care conțin virus de pe partea digestivă, dar și pe cale orală”, a declarat Gabriel Nistor, medic infecționist la Institutul Matei Balș, pentru Antena 3 CNN.  

Conform medicilor, dacă pacientul ajunge din timp la spital și se aplică un management terapeutic adecvat și timpuriu, de obicei evoluția este una favorabilă.  


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro