Reclamă

Nimic nu este mai important pentru sănătate decât un somn suficient și odihnitor. În acest timp, celulele se reînnoiesc, metabolismul este reglat și numeroase informații sunt procesate în creier. Cu toate acestea, nu numai durata somnului joacă un rol decisiv în sănătatea unei persoane, ci și poziția în care aceasta doarme.

În următorul articol veți afla de ce dormitul pe o parte în mod regulat nu este cea mai bună decizie.

 Provoacă arsuri la stomac

Dacă dormiți în mod regulat pe partea dreaptă, încurajați acidul gastric să refuleze în esofag, ceea ce duce în cele din urmă la arsuri la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă este diferit. Acest lucru împiedică acidul gastric să pătrundă în esofag. Prin urmare, dacă aveți probleme digestive și arsuri la stomac, este logic să evitați să dormiți pe partea dreaptă și să treceți în schimb pe partea stângă.

Sursa: Social media

 Ridurile se formează mai repede

Ridurile nu sunt o problemă de sănătate, dar sunt o problemă estetică pe care multe femei și bărbați nu doresc să o aibă de înfruntat cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, dacă dormiți în mod regulat pe partea dreaptă sau stângă a corpului, primele riduri nu vor întârzia să apară.

Acest lucru se datorează faptului că pielea sensibilă de pe față este în contact constant cu perna și este mișcată înainte și înapoi atât de frecvent încât favorizează formarea timpurie a ridurilor. Pentru a împiedica acest lucru, se recomandă așadar să vă culcați pe spate atunci când dormiți.

Apar probleme cronice ale gâtului

Atunci când dormiți pe o parte, capul nu este aliniat cu coloana vertebrală. Acest lucru poate duce la dureri de gât, Mai rău, se poate ajunge chiar la hernie de disc la nivelul coloanei cervicale, deoarece discurile dintre rândurile de oase sunt uzate și deteriorate de întinderea constantă. Din nou, este recomandat să dormiți pe spate pentru a asigura alinierea ideală a capului.

Este rău pentru spate și coloana vertebrală

Persoanele care dorm adesea pe o parte se confruntă cu dureri cronice de spate. Acest lucru se datorează faptului că există o presiune enormă asupra spatelui. Întreaga greutate a corpului este mutată într-o parte. În plus, coloana vertebrală nu se află în poziția sa naturală, motiv pentru care apare adesea amorțeală la nivelul membrelor.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro