Reclamă

În luna ianuarie sau februarie, 55.000 de elevi din România trebuiau să primească voucherele educaționale în valoare de 500 de lei. Acești bani puteau fi folosiți pentru achiziția de rechizite sau îmbrăcăminte. Deși ar fi fost de un real ajutor, mai ales în contextul vremurilor grele pe care le trăim, oficialii au anunțat că banii nu vor mai fi distribuite acum.  

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat recent încă o amânare privind distribuirea voucherelor educaționale pentru elevii care se află în situații vulnerabile. Elevii care au nevoie de aceste vouchere nu le vor mai primi în luna februarie, ci în luna martie sau aprilie. 

Elevii nu vor primi voucherele educaționale în februarie

Oficialul spune că trebuie făcută procedură de achiziție publică ca să poată primi banii acești copii. Din nefericire, spune Marcel Boloș, va dura un pic până când autoritățile vor putea să le vireze banii copiilor nevoiași.  

„Eu încerc și ne străduim ca să le putem asigura (n.r.: tichetele educaționale) undeva în martie-aprilie. Oricum, mecanismul acesta nu poate să funcționeze așa, să ajungem să dăm banii în timpul anului școlar pentru voucherele educaționale, trebuie să le dăm înainte de începutul anului școlar. Acum, în februarie-martie, o să publicăm noul mecanism și să încercăm să fim mult mai proactivi”, a explicat Marcel Boloș.

Promisiuni nerespectate din partea politicienilor

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că în anul școlar 2022-2023, peste 400.000 de elevi din România ar trebui să primească aceste vouchere educaționale în valoare de 500 de lei. Banii vor fi acordați elevilor care fac parte din familiile vulnerabile. 

Declarațiile pe care le făcea ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, în anul 2022, nu se mai „pupă” absolut deloc cu ceea ce se întâmplă, de fapt, în 2023. În luna decembrie a anului trecut, oficialul din Guvern declara că elevii își vor putea cumpăra din aceste vouchere și cărți. De asemenea, el spunea că politicienii vor să crească valoarea voucherelor, de la 500 de lei, la 750 de lei. 

Momentan, nu s-a făcut niciun anunț oficial cu privire la majorarea sumei voucherelor sociale. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro