Orice femeie își dorește un job bine plătit de unde își poate construi o carieră pe termen lung.

Locurile de muncă pot fi găsite cu ușurință în mediul online, unde de cele mai multe ori se depun CV-uri pentru ca angajatorii să aibă o perspectivă asupra competențelor. Jobul se alege în funcție de aptitudinile fiecărei persoane, dar contează în același timp și nivelul de studii.

În România există din ce în ce mai multe oportunități de joburi, iar câteva dintre cele mai căutate meserii ale momentului sunt:

Model de videochat

Videochatul a devenit în ultimii ani un domeniu de activitate din ce în ce mai căutat. Interesul acordat acestei activități și posibilitatea de a câștiga sume mari de bani într-un timp relativ scurt au făcut ca din ce în ce mai multe astfel de companii să facă angajări la videochat.

Un astfel de job poate oferi independența financiară pe care nu o poți obține la fel de rapid dacă ai opta pentru alte meserii care nu sunt plătite la fel de bine. În general salariile sunt foarte mari, de ordinul miilor de euro, iar programul de lucru este unul flexibil.

Sesiunile de videochat se desfășoară în studiouri profesioniste, într-o atmosferă intimă. Desigur, se poate opta și pentru lucrul remote, din confortul propriei case.

Specialist resurse umane

Multe femei sunt interesate de joburi în domeniul resurselor umane. Angajatorii aleg tot mai multe persoane de sex feminin care să se ocupe de recrutarea noilor angajați. Acest rol presupune o bună gestionare a relației cu angajații, pregătirea interviurilor pentru angajare, negocierea salariului, medierea conflictelor sau asigurarea unui training pentru angajați. Salariile pentru o persoană cu experiență de peste cinci ani depășesc 2.000 de euro net.

CEO

Funcția de Chief Executive Officer (CEO) este din ce în ce mai căutată de femeile din România. Rolul presupune coordonarea și supravegherea operațiunilor unei companii. Jobul poate fi unul stresant, în special pentru că presupune multă responsabilitate, dar remunerația este una pe măsură.

Tot mai multe companii optează pentru angajarea femeilor pe aceste poziții. Pentru a activa în acest domeniu este nevoie de studii post-universitare și o experiență bogată, de viziune, expertiză și de abilități de leadership.

Avocat

Studiile superioare în cadrul Facultății de Drept sunt obligatorii, însă avocatură este o meserie profitabilă. În această meserie se oferă consiliere și reprezentanță pentru clienți individuali, companii, organizații guvernamentale sau non-profit. A fi avocat înseamnă a face față presiunii exercitate de un caz, dar meseria este una extrem de plăcută dacă există pasiune și fler. În România veniturile lunare pot depăși 3.000 de euro, așadar vorbim despre o meserie care asigură o independență financiară pe termen lung.

Marketing manager

Creativitate, implicare, leadership – sunt trei caracteristici esențiale pentru a deveni un marketing manager de succes. Femeile sunt atrase de acest domeniu și lucrează în agenții sau pentru clienți individuali, iar salariile depășesc 3.500 de euro lunar. În plus, este o meserie care ajută la realizarea unei cariere pline de succes pe termen lung!

Femeile se pot angaja în multe domenii, unele mai profitabile, altele mai puțin, dar esențial este să se simtă bine la locul de muncă pentru a da randamentul necesar. Independența financiară a devenit importantă pentru orice femeie, mai ales în situații de criză financiară, dar importante sunt și oportunitățile în carieră.

Sursă: revistacariere.ro