Reclamă

Mulți dintre noi încă folosesc parole nesigure și ușor de descifrat! În acest articol vei descoperi care au fost cele mai folosite parole în România în 2022.

De asemenea, tot din acest articol puteți lua în considerare câteva măsuri necesare pentru a vă proteja datele și informațiile personale.

Care este lista celor mai utilizate parole în România în 2022?

Într-un studiu publicat pe 16 noiembrie 2022 s-a publicat lista celor mai folosite parole în 2022 la nivel mondial. Iar rezultatele sunt clare! Ca și în anii precedenți, utilizatorii continuă să folosească parole slabe atunci când vine vorba de securizarea conturilor lor. În 2022, cele mai utilizate parole în România au fost „123456″, „123456789″.

Care este cea mai folosită parolă din lume în 2022?

Sursa: Social media

Din punct de vedere global și tot conform studiului, „password” a fost cea mai folosită parolă din lume, inclusiv în toate țările.

Alte parole sunt frecvent folosite de toți utilizatorii de internet, cum ar fi „qwerty”, „11111111″, „12345″, „abc123″, „iloveyou” sau „fuckyou”.

Desigur, aceste parole sunt ușor de reținut, dar și ușor de piratat! Prin urmare, este important să folosiți parole mai complexe și mai sigure.

Care sunt cele mai bune exemple de parole?

Cele mai bune parole sunt cele care sunt atât lungi, cât și complexe!  Prin urmare, este important să alegeți parole diferite pentru fiecare aplicație/cont, pentru a preveni compromiterea accesului la conturile dvs. Ce trebuie să faceți? Includeți o combinație de litere mari și mici, numere și caractere speciale atunci când vă creați parolele.

Cum să creați o parolă puternică cu Google Chrome

Google Chrome oferă o funcție care vă ajută să creați parole puternice și unice. Urmați acești pași:

Deschide Google Chrome
Faceți clic pe pictograma meniului (trei puncte orizontale) din partea dreaptă sus a ecranului
Selectați „Setări”
Faceți clic pe „Securitate și confidențialitate”
Faceți clic pe „Parole”
Faceți clic pe „Generează o parolă puternică”
Introduceți numele site-ului pentru care doriți să creați o parolă
Google Chrome va genera automat o parolă puternică și unică pentru dvs
Salvați parola făcând clic pe „Salvați parola”


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro