Se caută încă răspunsuri după moartea femeii sfâșiate de câini lângă Lacul Morii.

Se fac acuzații peste acuzații și se cer anchete, dar autoritățile întârzie să ia măsuri. Între timp, s-a aflat cum a murit victima. Medicii au stabilit în urma autopsiei cauza decesului.

Sâmbătă, 21 ianuaire, câinii fără stăpân au mai făcut o victimă în București. Corpul unei femei a fost descoperit fără suflare pe un câmp de lângă Lacul Morii. Un trecător a observat cadavrul și a alertat numaidecât autoritățile.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și salvatori, care însă nu au mai putut face nimic pentru victimă. Haita de câini o atacase cu mai mult timp în urmă, așadar medicii au declarat decesul.

Moartea femeii a lăsat multe semne de întrebare, care își găsesc răspuns abia la câteva zile după tragedie. Se pare că Ana Oros a murit în chinuri teribile, după ce a fost sfâșiată de câinii maidanezi. Nu a decedat din cauza rănilor, ci din cauza sângerării.

Analizele făcute la Institutul de Medicină Legală au arătat că femeia a fost mușcată de câini în special în zona picioarelor. Autopsia a dezvăluit că artera femurală a fost sfâșiată, ceea ce a produs moartea rapidă a femeii. Femeia a sângerat până la moarte și avea mușcături pe toată suprafața corpului au explicat specialiștii.

Leziunile majore produse de mușcăturile câinilor au fost incompatibile cu viața. Hemoragia externă a fost masivă și a condus la deces. Mușcăturile au produs leziuni și la nivelul unor vase de sânge mari, inclusiv artera femurală., se arată într-un raport prezentat de publicația Gândul.

Se caută însă vinovații, după tragedia de la Lacul Morii

Animalele fără stăpân au fost ridicate din zona Lacul Morii la mai multe ore după tragedie. Martorii au relatat că haita de câini care a atacat-o pe Ana Oroș a fost ușor de depistat, după petele de sânge pe care le aveau pe blană.

Între timp, nimeni nu a fost găsit vinovat pentru tragedie. Primăria Sectorului 6 aruncă vina pe ASPA, iar aceștia din urmă pe Primăria Generală. PSD a cerut efectuarea de anchete la sediile acestor instituții din București.