Reclamă

Sfântul Ignatie al Antiohiei a fost un episcop și martir creștin din secolul I. A fost episcopul orașului Antiohia din Siria și a fost unul dintre cei mai importanți lideri ai Bisericii primare.

Sfântul Ignatie a fost convertit la creștinism de apostolul Sfântul Petru și a devenit unul dintre cei mai importanți discipoli ai acestuia. După moartea lui Sfântul Petru, Sfântul Ignatie a devenit episcopul Antiohiei și a început să propovăduiască creștinismul în Siria și Asia Mică.

Sfântul Ignatie, viața pe scurt

Sursa: Social media

În timpul domniei lui Traian, Sfântul Ignatie a fost arestat și condamnat la moarte pentru credința sa creștină. El a fost aruncat în cușca leilor din Colosseum, dar miraculos, leii nu l-au atacat. Apoi a fost trimis în Roma pentru a fi executat prin crucificare.

În timpul drumului spre Roma, Sfântul Ignatie a scris șapte scrisori către diferite biserici creștine din Asia Mică. A încurajat credincioșii să rămână fermi în credința lor și să nu se teamă de persecutarea romană. Aceste scrisori au devenit cunoscute sub numele de „Scrisorile Sfântului Ignatie” și sunt considerate ca fiind una dintre cele mai importante surse de informații despre Biserica primară.

După ce a fost executat prin crucificare, Sfântul Ignatie a devenit un martir creștin venerat și este considerat unul dintre părinții Bisericii.

Tropar la Sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie

Glasul al 4-lea

și părtaș obiceiurilor și următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învățând și cu credința răbdând până la sânge, Sfințite Mucenice Ignatie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condac la Sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Ignatie

Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

De la Răsărit astăzi te-ai înălțat și toată făptura ai luminat-o cu învățăturile Mirelui, Celui Împodobit de Dumnezeu, purtătorule de Dumnezeu, Sfinte Sfințite Mucenice Ignatie.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro