Reclamă

Media de viață a scăzut în ultimii ani cu aproape 6 ani. Ceea ce înseamnă că generațiile actuale trăiesc mult mai puțin. O arată cifrele oficiale ale Institutului Național de Statistică. Una dintre cauzele acestei realități are legătură cu alimentația. Pericolul cel mai mare în acest sens se pare că este regăsit direct la raft, în magazine. O fostă angajată din domeniul panificației și patiseriei a dezvăluit ce mănâncă de fapt românii.

Cozonacul conține plastic?

Deliciosul desert tradițional are în mod cert un gust și un aspect inconfundabil. Atunci când este pregătit în casă. Cu atât mai mult în cuptorul de pâine al bunicii, la țară. Pregătit din ingrediente naturale, din propria producție sau cu ingrediente naturale, cozonacul este desertul suprem pentru români. Când vine însă vorba de același produs cumpărat de pe rafurile magazinelor, lucrurile se schimbă.

Cozonacul de cumpărat conține numeroși aditivi periculoși pentru organism. O spune chiar o fostă angajată din sectorul panificației și patiseriei. Femeia susține că mulți patroni din domeniu nu pun preț pe sănătatea consumatorilor. În acest sens, adaugă în produsele lor tot felul de chimicale. De altfel, aceeași fostă angajată a unei brutării a mărturisit că nuca din cozonacul de cumpărat nu este chiar… nucă!

Ar fi vorba despre un produs artificial compus dintr-un „plastic” așa cum îl numește femeia. Acesta seamănă foarte tare cu nuca măcinată, astfel că și aspectul poate fi la fel de ușor de confundat.

Mai mult, pentru mirosul specific de cozonac, producătorii folosesc arome sintetice, povestește femeia.

Am lucrat timp de 36 de ani la fabrica de pâine din Galați. Am lucrat și la patiserie și vă rog din tot sufletul faceți-vă acasă produse ( de patiserie). Faceți-vă timp și coaceți acasă ce vă place. Majoritatea patronilor lucrează cu nucă artificială. Dumneavoastră nu știți. Miroase foarte frumos cozonacul, dar este amestecat cu un plastic care seamănă cu nuca dată prin mașina de tocat. Este amestecat cu pesmet și aia este nuca!”, a dezvăluit femeia.

Social media

Opinia fostei angajate din brutărie este susținută și de mulți specialiști. Asociația Pro Consumator a realizat un studiu recent în acest sens. Au fost analizate mai multe tipuri de cozonaci disponibile pe rafturile supermarketurilor. Peste 50 de tipuri de chimicale au fost găsite în compoziția acestora.

De altfel, acest tip de produs a fost denumit de specialiști „cozonac industrial”. În opinia acestora, desertul disponibil în magazine nu mai are deloc legătură cu produsul tradițional.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro