Reclamă

O nouă subvariantă a tulpinii Omicron, denumită Kraken, a început să circule în România. Deja au fost înregistrate primele infectări cu această nouă variantă, însă vestea bună este că nu va fi o situație gravă, așa cum ne-am obișnuit în cazul celorlalte tulpini. 

Medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” din București spune că varianta Kraken se transmite ușor, însă de cele mai multe ori oamenii care se infectează au forme ușoare. Medicul mai spune că nu va fi un nou val al pandemiei de coronavirus, însă cu toate acestea, oamenii trebuie să fie atenți. 

Gripa și Covid-19, fac ravagii în România

„Da, trebuie să fim prudenți. Vor fi mai multe cazuri… E și motivul pentru care discutăm și de Flurona, și de infecția cu SARS CoV-2 în continuare…Și încă ceva! Odată ce o variantă virală ajunge să fie într-un procent mare într-un anumit loc, ajunge cam peste tot, în Europa, în România”, a explicat medicul.

Adrian Marinescu, semnal de alarmă despre subvarianta Kraken a Covid-19: Vor fi mai multe cazuri!
Sursa foto: Social media

Adrian Marinescu spune că nu este un capăt de țară și lucrurile nu vor fi din nou grave, însă trebuie să luăm în calcul faptul că vom avea în continuare virusul SARS COV 2 printre noi. Primele două cazuri de infectare cu tulpina Kraken au fost confirmate la Institutul Matei Balș din București.  

Specialiștii medicali susțin că această subvariantă este cea mai agresivă și contagioasă a tulpinii Omicron. Tulpina deja a băgat în alertă medicii din întreaga lume fiindcă se răspândește mult mai rapid față de alte tulpini.  

Cine se află în grupa de risc

În același timp, România se confruntă și cu o infecție virală denumită Flurona. Aceasta presupune infecția cu gripă și cu Covid-19 în același timp. Cei care trebuie să fie atenți sunt părinții copiilor mici, bătrânii și persoanele care suferă de afecțiuni cronice, ei fiind în categoriile de risc.  

Este foarte important ca atunci când avem simptome care ne duc cu gândul la trebuie să mergem la o unitate medicală, să ne testăm. Testarea trebuie făcută la dublu, spune medicul Adrian Marinescu, atât pentru gripă, cât și pentru COVID-19. Dacă în momentul în care ne-am testat, observăm că suntem infectați cu cele două virusuri simultan, ar fi bine să mergem la un medic. 

Cum putem preveni infecția cu Flurona

În aceste situații pot apărea două variante, spune medicul. În prima variantă am putea să ne confruntăm cu simptome destul de zgomotoase, pentru că vorbim despre infectarea cu două virusuri în același timp. Simptomele ar putea fi mult mai dure, iar din această cauză va apărea și cea de-a doua variantă, adică complicațiile.  

În general, persoanele care se infectează cu aceste două virusuri în același timp ar trebui să fie internate pentru ca medicii să îi țină sub monitorizare. 

„Cel mai simplu pentru a putea preveni o astfel de situație este să ne vaccinăm. Iar vaccinarea antigripală, care ar trebui să fie făcută încă de la început de sezon, ne scapă într-o mare măsură și de această combinație”, a explicat medicul Adrian Marinescu la Antena 3. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro