Reclamă

În România a apărut o nouă infecție virală denumită Flurona, iar medicii deja au confirmat primele cazuri de infectare cu acest virus. De asemenea, doctorii îi avertizează pe oameni să fie atenți, fiindcă va urma o explozie de astfel de cazuri. Este vorba despre infectarea cu Covid-19 și gripă, în același timp. Iată cum se manifestă Flurona și care sunt simptomele.  

Anunț important pentru români! O nouă problemă sanitară ar putea face ravagii la noi în țară. Este vorba despre Flurona, o infecție virală care înseamnă însumarea gripei și Covid-19. Cunoscutul medic infecționist Adrian Marinescu a tras un semnal de alarmă. Cei care trebuie să fie foarte atenți sunt părinții copiilor mici și persoanele care suferă de boli cronice. De asemenea, și bătrânii trebuie să se ferească cât pot de bine de îmbolnăvire.   

Ce este Flurona, infecția virală care îngrijorează medicii

Adrian Marinescu spune că în viitorul apropiat vor fi foarte multe infecții cu Flurona, iar simptomele vor fi destul de dure: dureri musculare, articulare, dureri de cap și o stare generală modificată. Ceea ce îi îngrijorează pe medici sunt complicațiile care pot apărea la persoanele vulnerabile, adică la cei care suferă de boli cronice și persoanele mai în vârstă. De asemenea, părinții trebuie să protejeze copiii, fiindcă și ei se pot îmbolnăvi rapid. 

Flurona, infecția virală care îngrijorează medicii! Vor apărea multe cazuri în viitorul apropiat. Care sunt simptomele

În același timp, conform medicului, nu a fost niciun adult infectat simultan și cu gripă și cu Covid-19, ci doar copii. Cei care au ajuns la spital cu această problemă, au fost internați. 

„În astfel de cazuri, când prin testare avem cele două virusuri, este important să se facă un consult medical de specialitate, să fie o evaluare corectă, și probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol”, a mai spus medicul. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro