Este sezon gripelor și al răcelilor, iar tusea este unul dintre simptomele inconfortabile ale acestora. Cu siguranță nu oricine poate tolera siropurile de la farmacie. De altfel, mulți părinți chiar se feresc să le ofere copiilor astfel de medicamente.
Poți pregăti în casă un sirop de tuse eficient, bun la gust.
Sirop de tuse cu ridiche neagră, miere și polen
Ridichea neagră este folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă. Această plantă are proprietăți dovedite în tratarea bolilor digestive dau biliare. De asemenea, în combaterea răcelilor, ridichea neagră era mereu folosită să generațiile bunicilor și străbunicilor.
Planta poate fi cumpărată de la tarabele din piețele agroalimentare. În ultimii ani aceasta este găsită și pe rafturile supermarketurilor. Evident este ideal să te asiguri că achiziționezi o variantă bio, nestropită cu azot sau alte chimicale.
Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de o ridiche neagră, trei linguri de miere și una de polen.
Spală bine ridichea neagră fără să o cureți de coajă. Scobește în mijlocul ei cu ajutorul cuțitului, o gaură potrivită. Miezul scos din interior poate fi consumat ca atare dacă preferi gustul acestei plante.
Toarnă mierea și polenul în scobitura respectivă și lasă totul la infuzat timp de 24 de ore.După acest răstimp, siropul poate fi administrat, câte o linguriță, dimineața și seara.
Este esențial să nu administrezi copilului tău nici un fel de tratament naturist fără a consulta pediatrul.Siropul de tuse cu ridiche neagră, miere și polen este ideal pentru a fi urmat de adulți.
Ceaiul de coji de nuci și ceapă te scapă de tuse
Un alt remediu naturist folosit pentru a stopa tusea productivă are la bază infuzia de coji de nuci și ceapă. Folosește la 2 litri de apă câteva coji de nuci și o ceapă tăiată în 4. Fierbe la foc mic timp de 20 de minute „licoarea magică”.
Pentru a-l consuma poți adăuga lămâie și miere.