Reclamă

Trăim una dintre cele mai călduroase ierni din ultimii 60 de ani. Acest lucru aduce cu sine avantaje, dar mai ales dezavantaje. Unul dintre acestea este legat de prăbușirea turismului din sezonul rece. Iubitorii sporturilor de iarnă rotunjeau serios veniturile hotelierilor din stațiunile montane din țară, dar și din străinătate.

Resorturi din Europa închise

Căldura neobișnuita pentru acest anotimp a afectat serios turismul. Nu doar în România s-a întâmplat acest lucru ci și „la case mai mari”. Franța, o destinație aleasă de mulți iubitori ai sporturilor de iarnă a avut puțini turiști în ultimele săptămâni. Totul din cauza faptului că mai mai mult de jumătate dintre pârtiile de schi au fost închise.

Astfel, hotelierii se văd nevoiți să se adapteze situației pentru prima dată după ani buni. Aceștia au rămas fără turiști, speriați de căldură.

7 țări din Europa se confruntă cu acest context

Nu doar Franța este afectată de efectele încălzirii ci și alte țări din Europa. Danemarca, Olanda sau Cehia sunt de asemenea într-o situație similară. Turismul a scăzut semnificativ și în cazul acestor state, având la bază același temei.

Schiorii pasionați de acest sport, mai ales cei care îl practică la nivel de profesioniști sunt extrem de demoralizați de context. În mediul online au fost create grupuri în care aceștia împărtășesc idei și ponturi legate de această situație.

Social media

Elveția este de asemenea pe lista statelor afectate de temperaturile neobișnuite pentru această perioadă. Turismul în Alpii elvețieni constituia un buget uriaș an de an. În 2022-2023, cei din acest sector trebuie însă să învețe să se adapteze noii realități.

Deși temperaturile vor scădea în perioada următoare, totuși nu sunt vești clare despre ninsori abundente.

În România situația este similară. Stațiunile montane sunt aproape goale în această perioadă. Deși au costuri tot mai mari în ultimii ani, totuși, turiștii poposeau la munte pentru relaxare.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro