Reclamă

Dieta pe care o avem este foarte importantă pentru combaterea inflamației cronice. Bacteriile digestive eliberează substanțe chimice, iar acestea pot stimula sau suprima inflamația. De aceea, este foarte important să știm care sunt alimentele pe care trebuie să le consumăm, dar și care sunt cele de care trebuie să ne ferim. 

În funcție de alimentele pe care le consumăm, tipurile de bacterii care populează intestinul și reacțiile lor chimice secundare variază. În timp ce unele alimente încurajează creșterea bacteriilor care stimulează inflamația, altele promovează creșterea bacteriilor bune, adică cele care ajută la suprimarea acesteia. 

Alimentele de care trebuie să te ferești 

Alimentele care contribuie la inflamație sunt cele care dăunează sănătății. Astfel, pentru a nu ajunge într-o stare gravă de sănătate, este important să știm care sunt acele alimente de care trebuie să ne ferim. În primul rând, sucurile bogate în zahăr și carbohidrații rafinați, cum ar fi pâinea albă și pastele, trebuie evitate. 

În același timp, carnea roșie și carnea procesată nu sunt deloc bune pentru sănătatea noastră. Pe lângă faptul că aceste alimente duc la creșterea în greutate, fac și mult rău organismului, fiindcă sunt un factor de risc pentru inflamație.  În plus, anumite ingrediente din alimentele procesate, cum sunt emulgatorii din înghețată, pot avea efecte asupra inflamației.  

5 alimente care provoacă cancer pancreatic

 

Ce alimente ne fac bine organismului

Pentru a nu vă confrunta cu aceste probleme, este important consumul de fructe, legume, nuci, cereale integrale, pește și uleiuri sănătoase. Iată câteva dintre alimentele care scad inflamația din organism: 

  1. Fructele și legumele 
  2. Nucile și semințele 
  3. Cafeaua, ceaiul verde 
  4. Ceapa, turmenicul, strugurii roșii, cireșele.

Pe lângă toate acestea, să nu uităm de faptul că 30 de minute de mers pe jos fac minuni pentru organism.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro