Reclamă

Perioada sărbătorilor de iarnă înseamnă pentru români și momentul în care se pot bucura de alimentele lor preferate. Printre ele se numără, bineînțeles, și șoriciul, care este un adevărat deliciu. Mulți cred că este nociv pentru sănătate, însă se înșală. Iată beneficii neașteptate ale șoriciului pentru organism.

Sărbătorile de iarnă au început deja, iar gospodinele sunt mai ocupate ca niciodată. După ce soții lor au tăiat și pregătit cu multă pricepere porcul, este rândul femeilor să-și arate priceperea.

De pe masa de Crăciun nu pot să lipsească sarmalele, pomana porcului, piftia, dar nici cozonacul. Mai există însă un aliment „vedetă” al sărbătorilor, de care mulți se feresc. Este vorba de șorici, nespus de gustos când e preparat corespunzător și dat cu sare.

Spre surprinderea multora, acest aliment este, în realitate sănătos. Nu o spun doar bătrânii care pot să jure pentru beneficiile sale naturale, ci și specialiștii în domeniul sănătății.

Beneficii neașteptate ale consumului de șorici

Cei care mănâncă șorici și vor să slăbească ar trebui să știe că poate face minuni la siluetă. Acest lucru se datorează faptului că este bogat în proteine și nu are mulți carbohidrați. Iar dacă este curățat corespunzător, e exact ce trebuie!

Acest lucru se datorează faptului că șoriciul te satură mai repede decât alte alimente tradiționale.

Beneficiile acestui aliment nu se termină însă aici.

Datorită conținutului său mare de colagen, specialiștii spun că ar putea să fie și bun pentru ten și oase. Șoriciul ajută la elasticitatea pielii și sănătatea articulațiilor și a oaselor.

Și cum are puțini carbohidrați, poate fi consumat și de persoanele care suferă de diabet. Aici există însă o condiție: moderația este cheia în orice. Cei diagnosticați cu această afecțiune ar trebui să aibă grijă să nu facă excese.

Un beneficiu neașteptat al șoriciului este efectul pe care îl are asupra sănătății sistemului cardio-vascular.  Conține acid oleic, o grăsime recomandată pentru inimă.

Cine nu poate să mănânce sorici

În ciuda acestor beneficii, există însă și persoane care trebuie să stea departe de șorici. Nu pentru că ar fi nociv, ci pentru că este greu de digerat. Așadar, pentru persoanele care se știu cu afecțiuni hepatice, pancreatice sau biliare ar trebui să stea departe de el.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro