An de an se întâmplă același lucru. Oamenii mănâncă tot felul de bucate la mesele de sărbători, iar după ce trec aceste zile, se chinuie să dea jos fiecare kilogram luat în plus. Vestea bună este că putem trece peste sărbători pierzând kilograme, nu acumulând.
Chiar dacă pare incredibil, există un preparat tradițional de Crăciun care te poate ajuta la slăbit. Ținând cont că majoritatea preparatelor de sărbătorile de iarnă sunt grase, este greu de crezut că există un anumit preparat care te ajută să slăbești.
Friptura, mâncarea care slăbește
Cunoscutul medic Mihaela Bilic spune că friptura este cea care ajută orice persoană să slăbească. Mare atenție! Este vorba despre partea potrivită din ea, adică carnea slabă, nu ceafa de porc. Mai mult decât atât, friptura satură bine, are calorii puține și ajută la slăbit.
Indiferent cum este preparată, la grătar sau la cuptor, este importantă care parte a fripturii o alegem. Potrivit acesteia, conținutul de grăsime variază de la 3-4% pentru mușchiuleț, până la 20% pentru ceafa.
Un alt secret este să nu mâncați, alături de friptură, pâine și cartofi. Ar fi bine să mâncați friptura cu o salată mare de legume sau cu murături.
Mare atenție la mesele de sărbători!
Un alt medic cunoscut, Tudor Ciuhodaru, a atras atenția cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte oamenii atunci când mănâncă de Crăciun. Este important ca, mai ales persoanele care au ținut post, să nu se arunce din prima la mâncăruri grase. Prima dată ar fi bine ca oamenii să mănânce brânzeturi, fructe, legume, abia apoi se îndreaptă către fripturi sau ciorbe.
Un alt sfat al medicului este să nu mănânce mâncăruri grase dis de dimineață. An de an, de sărbători, o mulțime de români ajuns la unitățile de primiri urgențe din cauza problemelor digestive cu care se confruntă în urma mâncărurilor grase.