Cine nu are sarmale pe masa de Crăciun, nu se poate bucura de sărbători ca la carte! Acest preparat tradițional este dintotdeauna nelipsit de pe masa de sărbătoarea a românilor. Cea mai ușoară și rapidă rețetă de sarmale pe care o poți pregăti pentru acest Crăciun este varianta cu varză murată.
Rețetă sarmale cu varză murată
Dacă vrei să pregătești cele mai delicioase sarmale cu varză murată și carne, urmează acești pași.
Ai nevoie de:
-foi de varză murată;
-400 grame carne tocată (porc sau amestec porc-vită);
-bulion;
-150 grame orez;
-două cepe;
-200 grame ciolan afumat sau kaiser
-puțin ulei;
-apă;
Pentru început spală bine cu jet de apă rece foile de varză murată. Opțional, le poți pune în apă cu sare pentru câteva ore înainte de a începe pregătirea sarmalelor. Astfel, acestea nu vor mai fi atât de sărate.
Separat curăță ceapa și toacă-o mărunt. Adaugă-o într-o oală cu o lingură de ulei de floarea soarelui. Călește preț de câteva minute, până devine translucidă, iar peste ea adaugă carnea și orezul. Adaugă câteva linguri de apă, pentru a omogeniza puțin toată consistența compoziției. Amestecă în mod constant cât timp păstrezi oala pe foc pentru a nu risca să se ardă. Odată ce orezul începe să își mărească volumul, oprește focul și lasă totul la răcit.
Asezonează totul cu sare și piper
Secretul celor mai bune sarmale, susțin unele gospodine ar fi dat de o linguriță de miere de albine adăugată în această compoziție. Astfel, preparatul va avea un gust dulceag, dar și acrișor de la varza murată.
Pregătește frunzele pentru împăturirea sarmalelor și începe acest proces.
Așează pe fundul oalei câteva foi de varză întregi sau tocată. Continuă apoi punând sarmalele rând pe rând. În mijlocul oalei așează afumătura pentru un plus de gust.
Este necesar să fierbi sarmalele la foc mic. Multe persoane aleg să le gătească la cuptor. Gustul este cu siguranță excelent în ambele cazuri.