Ignatul este o sărbătoare importantă în România. În fiecare an, pe data de 20 decembrie, oamenii sacrifică porcii pentru pregătirea preparatelor pentru sărbătorile de iarnă. Bineînțeles, această zi este respectată de oamenii de la sate, care au posibilitatea de a crește animale și de a le pregăti în propria curte. Oamenii de la orașe cumpără carne din comerț.
Supermarketurile sunt pline în această perioadă de carne de porc, la prețuri colosale. Din păcate, prețul nu este singura problemă atunci când vorbim despre carne de porc din comerț, ci de riscurile la care ne expunem. Un măcelar român a tras un semnal de alarmă și le-a spus românilor ce poate conține carnea de porc pe care o cumpără din magazine.
La ce riscuri vă expuneți atunci când cumpărați carne de porc din comerț
Bărbatul are experiență în domeniu de 30 de ani și știe despre ce vorbește. De aceea, măcelarul a decis să îi avertizeze pe români despre riscurile la care se expun atunci când achiziționează carne de porc din comerț. În cazul în care carnea nu este bună, oameni pot dezvolta probleme grave de sănătate, cum ar fi multiple tipuri de cancer.
Riscuri uriașe de sănătate
Atunci când cumpărați carne de porc din comerț, fiți atenți la ambalaj. Pachetele în care este ambalată carnea trebuie să fie înfășurate cât mai strâns și să nu fie performate. De asemenea, spune bărbatul, evitați să cumpărați pachete care conțin o cantitate mare de lichid. Există riscul ca aceste pachete să fi stat la temperaturi nepotrivite.
„Din păcate, nici carnea procesată nu este sănătoasă, fiind responsabilă pentru producerea mai multor tipuri de cancer. Alegeţi pachetele care sunt înfăşurate strâns şi care nu au perforări. Asiguraţi-vă că ambalajele nu conţin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuaţie de temperatură sau o depozitare îndelungată”, a mărturisit un măcelar, potrivit romaniatv.net.