Reclamă

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, astfel că febra cumpărăturilor i-a cuprins pe români. Totuși, față de alți ani, puterea de cumpărare a scăzut semnificativ în țara noastră. Astfel, românul de rând caută cele mai ieftine produse de la raft.

Multe dintre produse sunt însă destul de piperate față de prețurile de la începutul anului.

Carnea și mezelurile

Carnea de porc este la mare căutare înainte de sărbătorile de iarnă. Prețul acesteia a crescut în ultima perioadă. Astfel, pentru un kg de ceafă de porc, românii trebuie să scoată din buzunar 30 de lei. Cotletul ajunge de asemenea la 30-35 de lei per kilogram.

De asemenea, mezelurile au atins în ultimele zile un prag istoric. Un anumit sortiment de salam ajunge și la 80 de lei per rudă. Un preț enorm pentru salariul minim pe economie din România.

Untul, cașcavalul, telemeaua

Produsele lactele au fost scumpite încă din luna Octombrie. Un pachet de unt a ajuns la raft și la prețul de 27 de lei. Vorbim despre un produs care costă per kilogram 130 de lei.

De asemenea cașcavalul s-a scumpit, ajungând la 20-25 de lei. Acest preț este aplicat pentru un gramaj de 100.

1 kilogram de telemea costă de la 30 de lei în sus în supermarketuri. De altfel, mulți români se feresc să o cumpere nu doar din cauza prețului ci și a ingredientelor. Telemeaua cumpărată direct de la țărani este la mare căutare însă și prețul acesteia este piperat.

Produsele artizanale precum cârnații, caltaboșii, toba

Cu siguranță toată lumea își dorește pe masa de sărbători produse tradiționale. Acestea sunt pregătite din carne și organe de porc, trecând printr-un proces de lucru. Produse tradiționale precum cârnații sau caltaboșii se pot cumpăra din piață sau direct de la țărani. Un kilogram de cârnați de casă, produs artizanal costă și 60 de lei per kilogram. La pachet cu produsul vine și mâna de lucru, dar și costurile aferente suportate de producători pentru creșterea animalului.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro