Se spune că pofta vine mâncând, dar mâncatul începe cu ochii, iar o prăjitură arsă nu este foarte apetisantă. Cum se poate preveni acest lucru.
Chiar dacă are avantajul de a consuma mai puțină energie, cuptorul cu gaz nu este întotdeauna cel mai practic atunci când vine vorba de controlul temperaturii de gătit.
Prăjiturile și plăcintele tale ies uneori cu fundul înnegrit dacă nu ești atent la temperatura cuptorului. Dacă sunteți un pic perfecționist, sfaturile noastre vă vor ajuta să vă asigurați că partea de jos a aluatului nu se arde.
Ce ar trebui să pui în cuptor pentru a evita să arzi partea de jos la prăjitură
Designul unor cuptoare cu gaz este chiar motivul pentru care produsele de patiserie ies aproape întotdeauna cu fundul înnegrit. Problema poate consta în distribuția slabă a căldurii în interiorul cuptorului. În acest caz, puteți rezolva problema cu aceste sfaturi.
Puneți un bol cu apă în cuptor
Pentru a coace prăjituri, biscuiți sau plăcinte, este suficient să așezați un bol mare rezistent la căldură sub tava de copt și să îl umpleți cu apă. Această apă trebuie înlocuită dacă începe să fiarbă, deoarece scopul este ca excesul de căldură să fie absorbit. Acest lucru va asigura o încălzire uniformă pe ambele părți ale produselor de patiserie.
Puneți sarea în cuptor
Acest sfat constă în a introduce o tavă sau o foaie de copt, alta decât cea folosită pentru a coace delicatesele tale, la nivelul cel mai de jos al cuptorului, după ce ai presărat-o cu un strat gros de sare. Această tavă umplută cu sare poate fi lăsată în cuptor cât timp doriți. Acest lucru nu va face decât să vă facă produsele de patiserie mai apetisante.
Puneți folia în cuptor
Atunci când doriți să coaceți o gustare în cuptor, primul instinct este adesea acela de a așeza tava în centru. Cu toate acestea, dacă îl mutați puțin mai sus, veți evita ca preparatul să iasă cu fundul înnegrit. Pur și simplu acoperiți partea superioară a conținutului cu folie de aluminiu.