Reclamă

Micuțul tău crește, dar este încă convins că Moș Crăciun există. Toate aste până când într-o zi vine acasă și spune: „Mami, tati, spuneți-mi, Moș Crăciun există?”, „Și dacă da, cum intră în fiecare casă?  Dacă sunteți unul dintre părinții care se tem să răspundă la această întrebare, iată câteva sfaturi de la experții în domeniu.

Este Ajunul Crăciunului, iar copiii vorbesc despre bărbatul cu barbă albă și așteaptă cu nerăbdare cadourile sale. Dar cum ar trebui să reacționați atunci când copilul dumneavoastră mic începe să pună întrebări despre Moș Crăciun?

La ce vârstă încetează un copil să mai creadă în Moș Crăciun?

Sursa: Social media

Potrivit psihiatrilor pentru copii, un copil încetează în general să mai creadă în existența acestuia atunci când intră în școala primară. Adică la vârsta de 6 sau 7 ani. Într-adevăr, de la această vârstă se instalează îndoielile.

Copiii încep să-și dezvolte capacitatea de a face distincția între lumea reală și cea imaginară. Ei învață lucruri noi la școală și își aud colegii sau alți copii mai mari vorbind despre diferite subiecte. Dar ce anume ar trebui să li se spună în acest caz? Ar trebui să mărturisești totul sau să te abții să răspunzi la întrebare pentru a nu-l dezamăgi? Mulți părinți nu sunt siguri cum să răspundă la această întrebare.

Ce ar trebui să-i spui copilului tău care se întreabă despre existența lui Moș Crăciun?

Răspunsul cu privire la existența lui Moșului este o adevărată provocare pentru unii părinți. Aceștia se văd puși la zid atunci când copiii lor pun întrebări pe această temă. Ba mai mult, nu știu cum să reacționeze. Înainte de a intra în miezul problemei, este cu atât mai important să subliniem că, potrivit psihanaliștilor, Moș Crăciun este un simplu mit și nu constituie în niciun caz o minciună. Totuși, cel mai bun mod de a răspunde la întrebare este să îi spuneți copilului dumneavoastră: „Ce crezi?” sau „Moș Crăciun există doar pentru cei care cred în el”.

În acest fel, veți putea vedea unde se află copilul dumneavoastră în procesul de gândire și îi veți permite să tragă propriile concluzii.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro