Reclamă

Dezghețarea congelatorului este adesea o sarcină foarte dificilă, dar necesară. Căutați modalități mai puțin consumatoare de timp pentru a scăpa de tot excesul de gheață din congelator? Am găsit câteva modalități simple și eficiente de a dezgheța congelatorul în cel mai scurt timp.

Sare și alcool: un duo exploziv pentru a dezgheța congelatorul

Cei care au fost atenți în timpul orelor de chimie de la școală probabil că știu deja despre ce este vorba. Potrivit oamenilor de știință, atunci când sunt amestecate împreună, alcoolul și sarea au rolul de a topi gheața mult mai repede. Acest lucru se datorează faptului că sarea descompune cu ușurință gheața în molecule de apă.

Sursa: Social media

Cum o faci? Pentru a folosi acest truc vechi, începeți prin a pregăti o soluție de apă caldă amestecată cu o cantitate mare de sare fină. Apoi, înmuiați o cârpă în soluție și apoi în alcool de uz casnic. În cele din urmă, puneți cârpa îmbibată direct pe gheață. Dezghețarea va fi mult mai eficientă și mai rapidă.

De asemenea, se pot amesteca cele trei ingrediente (1/3 apă caldă, 2/3 alcool și suficientă sare) și se toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Apoi puteți pulveriza direct pe pereții glazurați ai congelatorului. Lăsați-l să acționeze o vreme înainte de a șterge aparatul.

Oțet alb

În loc de sare, puteți folosi oțet alb. De asemenea, va fi foarte util pentru a vă ajuta să dezghețați aparatul în câteva minute.

Metoda este foarte simplă: într-o sticlă cu pulverizator, amestecați în părți egale oțet, apă caldă și alcool de uz casnic. Pulverizați apoi soluția pe pereți și pe diferitele zone ale aparatului unde s-a acumulat gheața. De îndată ce gheața începe să se topească, folosiți o cârpă curată pentru a șterge și apoi a usca diferitele compartimente. Congelatorul dvs. nu numai că va fi dezghețat corespunzător, dar va fi și dezinfectat de orice murdărie.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro