Reclamă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț extrem de trist în această dimineață. Fostul ministru al Afacerilor Interne și al Apărării Naționale, Mircea Dușa, a murit astăzi. Ciolacu a scris pe Facebook că în toate funcțiile pe care le-a îndeplinit, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect. 

„Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției în această dimineață a colegului nostru social-democrat Mircea Dușa. În toate demnitățile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relația cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris, luni, Marcel Ciolacu pe contul lui de Facebook.

MApN, mesaj după decesul lui Dușa

Mircea Dușa a ocupat și funcția de ministru al Apărării Naționale, în perioada 22 decembrie 2012- 17 noiembrie 2015. În acest context, și Ministerul Apărării Naționale a anunțat decesul acestuia și a transmis un mesaj.  

„Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015. Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul postat, luni, pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Tragedie în PSD! A murit Mircea Dușa, fostul ministru al Apărării. Suferea de o boală gravă

De-a lungul vieții, bărbatul a ocupat mai multe funcții importante. Acesta a fost prefect al județului Mureș, deputat, ministru al Apărării și ministru al Afacerilor Interne. Mircea Dușa a murit la vârsta de 67 de ani, după o lungă luptă cu o boală gravă. 

Cine a fost Mircea Dușa 

Politicianul  s-a născut pe 1 aprilie 1955, în Toplița, județul Harghita. Din 2001, acesta a ocupat funcția de prefect al județului Harghita. În perioada 2004-2008 el a fost ales deputat de Harghita, din partea social-democraților. În urmă cu trei ani, în 2019, el a demisionat din funcția de prefect al județului Mureș. 

În anul 2012 el a ocupat funcția de ministru de Interne, în primul Guvern condus de Victor Ponta. Ulterior, pe 21 decembrie 2012, el a devenit ministru al Apărării Naționale. A ocupat această funcție timp de 3 ani. Pe data de 4 noiembrie 2015, Victor Ponta, premier demisionar, a demis ca funcția de prim-ministru să fie preluată interimar de Dușa. Klaus Iohannis nu a acceptat propunerea acestuia. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro