Reclamă

Cu siguranță v-ați cumpărat pâinea dimineața și ați constatat că este tare ca piatra la sfârșitul zilei. Din fericire, există o modalitate de a vă păstra pâinea proaspătă și moale.

Pentru a lupta împotriva risipei de pâine, iată un sfat PREȚIOS!

Cât timp poate fi păstrată pâinea?

Alimentele au un termen de valabilitate care variază în funcție de ingredientele care le compun. De exemplu, durata de depozitare a pâinii variază între trei și șapte zile la temperatura camerei. Astfel, pâinea pe care o cumpărăm se va păstra mai mult decât cea făcută în casă.

Cum să păstrați pâinea proaspătă și moale timp de câteva zile?

Pentru a vă păstra pâinea proaspătă, crocantă și moale, trebuie să o înfășurați într-o pungă de plastic sau într-o pânză. Puteți înveli pâinea de două ori într-o a doua pungă de plastic pentru a o păstra moale și crocantă.

Sursa: Social media

Ce ar trebui să fac dacă pâinea mea este veche?

Dacă pâinea devine veche, o puteți mânca în continuare. Pentru a face acest lucru, prăjiți-o astfel încât amidonul să fie mai puțin prezent. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a vă bucura de pâine este să o mâncați direct din cuptor.

Cum să vă faceți propria pâine de casă?

Dacă vă simțiți ca un brutar și doriți să vă coaceți propria pâine, puteți. Și mai bine, este ușor să faci pâine fără a frământa.

Pentru o pâine de 6 persoane, veți avea nevoie de:

375 grame de făină
300 mililitri de apă călduță;
O linguriță de sare fină;
12 grame de drojdie proaspătă sau o jumătate de plic de drojdie uscată.

În plus, pregătirea acestei pâini va necesita doar 30 de minute de gătit.
Pentru a începe, va trebui să amestecați drojdia cu apă călduță. Apoi, va trebui să ai răbdare lăsând aluatul să crească timp de 5 minute. După aceea, adăugați făina și sarea la preparat și amestecați totul cu o spatulă apoi lăsați să se odihnească 1h30 , acoperind preparatul cu o cârpă curată. După ce preîncălziți cuptorul la 240 de grade celsius, tot ce trebuie să faceți este să vă puneți pâinea la cuptor.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro