Reclamă

Sărbătoarea de Crăciun este la câteva zile distanță. Sezonul festiv a început în stil cu decorațiuni strălucitoare peste tot pe străzi. Chiar și acasă, festivitățile sunt în plină desfășurare: majoritatea oamenilor au îmbrăcat bradul în cele mai frumoase ornamente și au deja o idee clară despre meniul pentru Ajunul Crăciunului.

Dar, apropo de brad, cunoști toate obiceiurile străvechi cu privire la el? Știi de ce ar trebui să atârni o monedă între crengi? Ar fi un semn foarte bun. Aflați mai multe despre această tradiție puțin cunoscută.

Obiceiul de Crăciun: de ce să pui o monedă în brad?

Sursa: Social media

Au mai rămas doar câteva zile pentru a ne scufunda în bucuria sărbătorilor de iarnă. Între Ajunul Crăciunului și Revelion, veselia va fi la ordinea zilei. Atât de mult încât majoritatea oamenilor au început deja să își decoreze casele în spiritul Crăciunului. Bineînțeles, unul dintre cele mai importante simboluri ale acestei sărbători este bradul în sine.

În trecut, se obișnuia să fie decorat cu dulciuri, nuci, mere sau covrigi. În zilele noastre, multe accesorii au preluat controlul: ornamente, fulgi de zăpadă, ghirlande, inimioare, stele, beteală, panglici, conuri de pin și alte lucruri neobișnuite. Avem de unde alege și în fiecare an apar noi tendințe în materie de modele și culori. Bradul poate fi discret, decorat doar cu elemente de o singură culoare, poate fi pus în valoare cu ghirlande de lumină sau poate fi pus în valoare cu o serie de accesorii.

Indiferent de modul în care alegeți să decorați, totuși, există o tradiție veche pe care ați putea dori să o urmați. Potrivit unor credințe, dacă vrei să dai o energie bună casei tale, este o idee bună să strecori o monedă între crengile dintre elementele decorative. Înfășurați-l în hârtie și legați-l cu un fir roșu. Dacă urmați acest obicei, anul care vine va fi prosper: veți deschide calea fericirii, norocului și norocului. Banii aduc de obicei bogăție în casă și aduc stabilitate, echilibru și energie bună pentru gazde. La urma urmei, nu ai nimic de pierdut!


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro