Reclamă

Obișnuim să ne strângem mâinile și să ne așezăm în genunchi la rugăciune doar atunci când suntem apăsați de probleme. Se cuvine însă să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile lui ori de câte ori avem ocazia. Rugăciunea de mulțumire poate fi citită cu prilejul finalului de an.

Rugăciunea de mulțumire lui Dumnezeu

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Dumnezeule a toată milosti­vi­rea și îndurarea. Cel Care ai ne­­măsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oa­meni. Căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mul­țu­mire pentru binefa­cerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.

Te slă­vesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțu­mesc și cu smerenie mă rog nemăsu­ratei și negrăitei Tale milostiviri. Ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine. Ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțu­mire să-Ți aduc. Să grăiesc și să cânt cele preabune Ta­tălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciunea de mulțumire poate fi citită în această perioadă cu evlavie. Mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru toate cele bune, dar și pentru încercări, primim ajutorul Lui necontenit. Astfel, la fi al de an calendaristic, dar nu și bisericesc cu toții ar trebui să ne așezăm în fața candelei, la rugăciune.

Etapele rugăciunii

Din nefericire, prezentul agitat pe care îl trăim ne îndeamnă mai mult spre a ne îndepărta de credință. Este un drum total greșit, pe care preoții și monahii stăruie cu greu în a-l combate. Aceștia îi învață pe credincioși să întărească rugăciunea tocmai acum în vremuri de restriște.

Tot mai mulți oameni își întorc privirea spre Dumnezeu și rugăciune exact atunci când sunt împresurați de probleme. Se cuvine să ne menținem rugăciunea constantă în viețile noastre.

Este bine să știm că aceasta are trei etape. Rugăciunea de laudă a lui Dumnezeu, cu care trebuie să începem atunci când se așezăm în fața icoanei. Aceasta este urmată de rugăciunea de mulțumire. Abia ulterior ne putem spune cererile având nădejdea că Dumnezeu le va asculta.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro